UFO-nak nézték a helyiek a furcsa alakú felhőt

Bizarr, kúp alakú felhőképződményt rögzítettek Alaszka felett, amelyről többen úgy gondolták, hogy egy UFO-baleset következménye. 

A furcsa képződményt az USA legészakibb államában, Alaszkában, a Lazy Mountain nevű hegy felett kapták lencsevégre. Szemtanúk szerint a különös, hosszúkás jelenség valamikor napkelte előtt tűnt fel az égbolton, legalábbis ekkor készültek róla az első felvételek.


Ahogy az lenni szokott, egyből beindultak a találgatások és a teóriák, miután a jelenségről készült képeket feltöltötték a közösségi médiába. A lelkes ufóvadászok szerint a felhő tulajdonképpen egy UFO-balesetből felszálló füst volt, mások meteornak vagy titkos orosz fegyvernek tulajdonították a jelenséget. Mivel rövid idő alatt többen is értesítették a hatóságokat, végül vizsgálat indult az ügyben, ám hamar kiderült, hogy a különös képződménynek semmi köze a természetfelettihez, és még csak nem is az összeesküvés-elméletek hívei által sokat emlegetett chemtrailről, azaz vegyi csíkokról van szó.

https://twitter.com/Laughing_Murphy/status/1512658235622264838?s=20&t=7hiTKM6at1KiilQCdodG0g

A vizsgálat kiderítette, hogy nem zuhant le semmiféle jármű a megjelölt időszakban, és annak lehetőségét is kizárták, hogy repülőgép-szerencsétlenség történt volna. A hivatalos álláspont szerint a szokatlan jelenség csupán egy furcsa felhő vagy egy repülőből húzott kondenzcsík lehetett.

A helyieket persze nem könnyű meggyőzni, a hivatalos kivizsgálás ellenére sokan gondolják úgy, hogy egy UFO zuhant le a hegyek között. Bár a köznyelvben sokan az űrlények által vezetett járművet értik UFO alatt, valójában egy olyan repülő objektumot takar, melyet nem azonosítottak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?