Bizarr, kúp alakú felhőképződményt rögzítettek Alaszka felett, amelyről többen úgy gondolták, hogy egy UFO-baleset következménye. 

A furcsa képződményt az USA legészakibb államában, Alaszkában, a Lazy Mountain nevű hegy felett kapták lencsevégre. Szemtanúk szerint a különös, hosszúkás jelenség valamikor napkelte előtt tűnt fel az égbolton, legalábbis ekkor készültek róla az első felvételek.

Ahogy az lenni szokott, egyből beindultak a találgatások és a teóriák, miután a jelenségről készült képeket feltöltötték a közösségi médiába. A lelkes ufóvadászok szerint a felhő tulajdonképpen egy UFO-balesetből felszálló füst volt, mások meteornak vagy titkos orosz fegyvernek tulajdonították a jelenséget. Mivel rövid idő alatt többen is értesítették a hatóságokat, végül vizsgálat indult az ügyben, ám hamar kiderült, hogy a különös képződménynek semmi köze a természetfelettihez, és még csak nem is az összeesküvés-elméletek hívei által sokat emlegetett chemtrailről, azaz vegyi csíkokról van szó.

A vizsgálat kiderítette, hogy nem zuhant le semmiféle jármű a megjelölt időszakban, és annak lehetőségét is kizárták, hogy repülőgép-szerencsétlenség történt volna. A hivatalos álláspont szerint a szokatlan jelenség csupán egy furcsa felhő vagy egy repülőből húzott kondenzcsík lehetett.

A helyieket persze nem könnyű meggyőzni, a hivatalos kivizsgálás ellenére sokan gondolják úgy, hogy egy UFO zuhant le a hegyek között. Bár a köznyelvben sokan az űrlények által vezetett járművet értik UFO alatt, valójában egy olyan repülő objektumot takar, melyet nem azonosítottak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!