Ajánlást tett Elon Musk a Twitter felvásárlására

Elon Musk már régóta kritizálja a Twitter működését, legtöbbször a szólásszabadság megsértése miatt panaszkodott a platformon.

Alig egy hete derült ki, hogy Elon Musk, a világ leggazdagabb embere 9.2 százalékos részesedést vásárolt magának a Twitterből, amellyel a cég legnagyobb külső részvényese lett (az alapító Jack Dorsey mindössze 2,25 százaléknyi részvénnyel rendelkezik). Ugyan Musk rendszeresen használja a Twittert, már korábban is kifejtette véleményét arról, hogy a közösségi platform nem feltétélen a demokrácia elvei szerint működik, de itt beszélt többek között arról is, hogy saját oldal létrehozásán gondolkodik, amely megfelelően biztosítaná a szólásszabadságot.


A milliárdos üzletembert a részvényvásárlás óta már igazgatósági tagnak is felkérték, igaz később úgy döntött, hogy előzetes tervei ellenére mégsem ül be az igazgatói tanácsba. Helyette inkább felvásárolja az egész vállalatot: a milliárdos részvényenként 54,20 dollárt ajánlott fel készpénzben, ami azt jelenti, hogy összesen körülbelül 44 milliárd dollárt tenne ki a teljes üzlet, ha rábólintanak.

„Azért fektettem be a Twitterbe, mert hiszek abban, hogy világszerte a szólásszabadság platformja lehet, és úgy gondolom, hogy a szólásszabadság a működő demokrácia társadalmi szükségszerűsége” – írja a CNBC Elon Musk a Twitter elnökének küldött levelére hivatkozva.

A milliárdos úgy nyilatkozott, hogy abban az esetben, ha a felvásárlás nem jön össze, a részvényesi pozícióját is át fogja gondolni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?