GPS-szel navigál Alfred, a robotfűnyíró

GPS RTK rendszerrel navigál, Bluetooth és Wi-Fi segítségével vezérelhető a Marotronics Alfred robotfűnyírója. 

A Marotronics piacra dobta az Alfred nevű okos-robotfűnyíróját. Az ArduMower-alapokon nyugvó gépezet GPS RTK rendszert használ, így semmilyen szokásos módszerre nincs szükség a nagy pontossághoz és az elhatároláshoz. Ráadásul több zónát is be lehet állítani, és tiltott területeket szintén.


A gyártó szerint hatékony vonalakban mozog a gép, hogy semmilyen területet ne hagyjon ki. A vágási magasság 25 és 65 mm között változik, egy töltéssel 1500 négyzetméter is elrendezhető, és 360 fokban érzékeli az akadályokat a robot.

A kerekek bármilyen terepen boldogulnak, továbbá 30 fokos emelkedővel is megbirkóznak. A csendes, de erős, kefe nélküli motor az átlagnál tovább bírja majd, egyébként ARM Cortex A-53 4-magos CPU-t használ. Bluetooth és Wi-Fi segítségével is vezérelhető, van töltőállomása (amit nem muszáj fűre tenni), az IPX6-os védettség pedig esőállóvá teszi a 2499 eurós Alfred robotfűnyírót.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Marotronics

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?