Pénzbírsággal fenyegeti Oroszország a Google-t és a Wikipédiát

Nem ez az első alkalom, hogy Oroszország több millió rubeles pénzbírsággal fenyegeti meg a Google-t. 

Pénzbírságot kaphat a Google és a Wikipédia, amiért az oldalaikon „félrevezető” információk találhatók, és az orosz hadseregről „álhíreket” terjesztenek. Az orosz médiahatóság, a Roszkomnadzor márciusban „terrorista cselekményekre” hivatkozva már megbüntette az anyacég Google-t, sőt kilátásba helyezte, hogy a Twitter, az Instagram és más közösségi platformok után betiltják a vállalat alá tartozó YouTube videómegosztót is.


Az orosz hatóságok közlése szerint a Wikipédia a felszólítás ellenére sem volt hajlandó törölni a Moszkva által hamisnak talált információkat az oldalán. Hasonlóképpen tett a Google, akit ezért az orosz bíróság akár 12 millió rubellg terjedő pénzbírsággal is sújthat – írja a Jurist az Interfax tudósítása alapján.

A Google nemrégiben az orosz törvényhozás alsóháza, a Duma csatornáját is letiltotta a YouTube-on arra hivatkozva, hogy az megsérti a felhasználási feltételeiket. Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint ezzel a lépéssel a videómegosztó minden korábbnál közelebb került ahhoz, hogy letiltsák Oroszországban.

Vlagyimir Putyin egy „különleges katonai hadműveletnek” nevezett háború keretében február 24-én Oroszország katonák tízezreit küldte Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy az országot demilitarizálni és nácimentesíteni akarja.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?