Oroszország pénzbírságra ítélte a Google-t

Az orosz bíróság 11 millió rubel pénzbírságot szabott ki a Google mögött is álló óriáscégre, amiért nem törölte az ukrajnai háborúval kapcsolatos, Moszkva által „hamisnak” nevezett információkat.

Az orosz távközlési felügyelet még a hónap elején közölte, hogy komoly szankciókkal nézhet szembe a Google, mivel szerintük félrevezető információkat terjeszt az ukrajnai háborúról a vállalat alá tartozó YouTube videómegosztón – írja a Reuters. Oroszország már korábban figyelmeztette az amerikai céget, hogy jelentős pénzbírságra számíthat, amennyiben a felszólításuk ellenére sem törli a háborúval kapcsolatos „álhíreket” a YouTube-ról.


A Google-t adminisztratív szabálysértések elkövetésében találták bűnösnek, és két esetben 4 millió rubel (16,5 millió forint), illetve 7 millió rubel (29 millió forint) bírságot szabtak ki rá. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint a pénzbírságot az orosz csapatok veszteségeiről és a civil áldozatairól szóló pontatlan adatok, valamint az ukrán szélsőjobboldali csoportok, például az Azov nemzeti gárdaegység által készített videók terjesztése miatt kapta az amerikai óráscég.

A Google több szankciót is bevezetett Oroszország ellen, nemrégiben letiltotta az orosz törvényhozás alsóháza, a Duma csatornáját a YouTube-on arra hivatkozva, hogy megsérti a felhasználási feltételeiket. Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint ezzel a lépéssel a videómegosztó minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy letiltsák Oroszországban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?