Egy texasi város úgy döntött, ideje belevágni a bitcoin bányászatába, és ennek örömére egy kísérleti programot indított. 

A texasi Fort Worth elindít egy önkormányzati bitcoin bányászati programot. Kedden a városi önkormányzat határozatot fogadott el három bitcoin bányászgép adományának elfogadásáról és a kísérleti program engedélyezéséről. Ez hat hónapig tart majd, és utána a városi tisztviselők kiértékelik a jövőbeni bányászat lehetőségét. A programhoz Fort Worth három S9 bányászgépet fog használni, amelyeket a Texas Blockchain Council jóvoltából kapott. A gépek a sajtóközlemény szerint a Fort Worth-i városháza egy klimatizált, biztonságos létesítményében fognak működni a nap 24 órájában. Lee Bratcher, a Texas Blockchain Council elnöke és alapítója egy nyilatkozatban azt mondta, a csoport “izgatott, hogy részese lehet ennek az első ilyen jellegű kísérleti programnak”.

bitcoin
Fotó: Blockchain News

A határozattal Fort Worth a kriptopénzek növekvő népszerűségéhez igyekszik igazodni. 2021-ben a bitcoin-tulajdonosok száma 16,7%-kal nőtt, és meghaladta a 25 milliót az Egyesült Államokban. Nem világos, hogy a bitcoin bányászata milyen gazdasági hatással lesz a városra, de Mattie Parker polgármester szerint a gépek “jelzik Fort Worth nagyobb elkötelezettségét, hogy a technológia és az innováció vezető központjává váljon”. A bányászott bitcoin értéke várhatóan ellensúlyozni fogja az egyes számítógépek működtetéséhez szükséges energiamennyiséget, amely a város becslése szerint nagyjából egy háztartási porszívóéval egyezik meg. De ezt úgy tessék elképzelni, hogy az a porszívó folyamatosan be van kapcsolva.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!