A TeamGroup olyan NVMe SSD-t mutatott be, amelyet kifejezetten a Chia kriptovaluta bányászatához terveztek. 

Bár a Chia kriptovalutát már 2018-ban bemutatták, az utóbbi időben kilőtt a népszerűsége. Ez egy környezetbarátnak nevezett kriptopénz (a valóságban ez sem az), amihez videokártyák és bányászgépek helyett SSD-k és merevlemezek kellenek, ugyanis digitális tárhelyre épít.

A Chia tárhelykapacitása nagyon megugrott az utóbbi időben, az SSD-ket elkezdték felvásárolni a bányászok. Ez persze áremeléseket, készlethiányt okozhat. És természetesen azt, hogy egyes gyártók igyekeznek speciális termékkel kiszolgálni a bányászokat.

A TeamGroup például olyan NVMe SSD-ket mutatott be, amelyeket a Chia kriptopénz bányászatára tervezett. A T-Create Expert PCIe SSD-sorozatról van szó, ami 1 és 2 TB-os méretben létezik, ezek írhatósága 6000 vagy 12 000 TB. Ez 3-szor és 10-szer több, mint egy fogyasztói NVMe SSD esetében, vagyis a meghajtót később kell majd cserélni. Itt ráadásul nem ugrik bányászat esetén a garancia, sőt, 12 év kiterjesztett garanciát ajánl a gyártó (ez azért egy kicsit soknak tűnik egy bányászhardvernél…).

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: TeamGroup, The Conversation