Google Doodle-t kapott a 96 éves 66-os út

A legendás 66-os út egy olyan korszakot képvisel, ami a legtöbb amerikainak – aki akkor már élt – kitörölhetetlen emlékeket hagyott a szívében. 

A 66-os út, amely fénykorában Chicagótól Los Angelesig húzódott, segített a Nagy Gazdasági Világválság idején az elkeseredett családoknak nyugatra költözni, hogy új életet kezdhessenek. A legendsás út ma ünnepli 96. születésnapját, amihez jár egy Google Doodle videó is. Ez olyan helyszíneket mutat be, amelyekkel még mindig találkozhatunk abban a nyolc államban, ahol a használaton kívüli autópálya a Szeles várostól a Csendes-óceánig vezető úton keresztülhaladt.


A 66-os út, mint Amerika főutcája, többek között az 1946-os (Get Your Kicks on) Route 66 című slágert ihlette, illetve a ’60-as években ugyanilyen néven tévéműsor is megörökítette. Bár az utat 1985-ben az Egyesült Államok nyugdíjaztak, az eredeti 2448 mérföldes (közel 4000 km) út több mint 85%-a még mindig járható, így évente turisták ezrei kapnak lehetőséget arra, hogy saját maguk tegyenek utazást az időben. Az egyik ilyen turista a Google Doodle művész Matthew Cruickshank volt, aki 1972-es Chevy Chevelle-jével tette meg az utat nyugatra. A pénteken közzétett videó Doodle az ő alkotása, lényegében egy animált vázlatfüzet a különböző történelmi helyszínekről, amelyekkel útközben találkozott. Összesen több mint 100 képet vázolt vagy festett le az út széléről útja során. Csak mellékszálként említjük, hogy a Verdák című animációs film is a 66-os útból táplálkozik, hiszen az egykor csillogó fényárban úszó Kipufogófürdő azért vált elhagyatott, csak maguknak és a múltnak élő járgányok otthonává, mert az autópálya elvitte a forgalmat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?