Anime hologramot vett feleségül egy japán férfi

A japán Kondo Akihiko még 2018-ban vett feleségül egy anime hologramot, akivel végül egy hálózati hiba miatt szakadt meg a „kapcsolata”. 

A türkiz hajú anime karakter, Hatsune Miku, akivel a japán férfi nem hivatalos házasságot kötött, 2020 márciusában eltávozott, miután a karaktert hologram képében megjelenítő Gatebox nevű japán startup megszüntette a virtuális lány internetes infrastruktúráját. A Gatebox egy 1300 dolláros (átszámítva 470 ezer forintos) búrába zárt mesterséges intelligencia segítségével keltette életre Mikut, aki hologramként létezett, és akár beszélgetni is képes volt a „férjével”.


A 38 éves férfit szíven ütötte a hirtelen jött búcsú, de úgy nyilatkozott, hogy ez mit sem változtat a Miku iránti szerelmén. Azért tartottam az esküvői szertartást, mert azt hittem, örökké vele lehetek” – mondta. Mióta a Miku-hologram megszűnt létezni, Kondo a karakter életnagyságú, műanyag változatát hordja magával, és bár tisztában van azzal, hogy sokan furcsán néznek rá, az érzései valódiak, és elmondása szerint Miku sokat segített neki abban, hogy túllépjen a depresszióján.

Kondo Akihiko egyike annak a száz fiktosexuális személynek, akik nem hivatalos házasságot kötöttek egy kitalált karakterrel – írja a The New York Times. A magány és a társadalmi izoláció egyre komolyabb problémát jelent Japánban: míg a politikai vezetésben sokszor téma a csökkenő születési számok és az elnéptelenedő régiók kérdése, addig a tudósok a japán emberek magányát igyekeznek csökkenteni különféle módszerekkel. Néhány éve például olyan robotot terveztek, amely képes megfogni az emberek kezét, amikor azok egyedül érzik magukat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?