Már otthonról is javíthatóak az iPhone-ok

Az USA-ban hivatalosan is elindult az Apple Self Service Repair programja, idővel Európába is jön. 

Az Apple még tavaly jelentette be a Self Service Repair programot, ami több mint 200 eredeti Apple alkatrészt és eszközt biztosít az iPhone 12 és iPhone 13 szériás mobilokhoz és az iPhone SE 2022-höz. A program az USA-ban most elstartolt, ez pedig azt jelenti, hogy bárki rendelhet alkatrészeket az iPhone-jának otthoni javítására.


A régi alkatrészek kedvezményért visszaküldhetőek, heti 49 dollárért pedig javítóeszközök is kölcsönözhetőek ha valaki nem akar spéci szerszámokat venni. A program keretében kijelzőt, akkut, hangszórót, kameramodult, SIM-tálcát, Taptic engine-t és rengeteg apró alkatrészt kínálnak. Egy iPhone 13-as kijelzőcsomag például 270 dollár, egy akku 71 dollár.

Az Apple felhívja a figyelmet, hogy a programot olyanoknak találták ki, akik tapasztaltak a bonyolult elektronikai eszközök javításában. Az így rendelt alkatrészekkel való javítás nem számít garanciavesztésnek, de az esetleges sérülésekért mindenki maga felel. Egyes javításokhoz rendszerkonfigurációs szoftver is kell, ilyenkor a support online vagy telefonon segít. A program idővel Apple chipes Macekre is kiterjed majd, és Európában is elérhetővé válik idén.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Apple

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?