bill gates
Kép: Netflix

Bill Gates egy londoni lapnak fejtette ki gondolatait többek között a válásáról, a koronavírusról, és arról, hogy ő egy aprócska ember, és nagy neki a ház. 

Éppen egy évvel ezelőtt Bill és Melinda French Gates bejelentették, hogy véget vetnek 27 éves házasságuknak, a válás pedig augusztusban vált véglegessé. Egy május 1-jén megjelent, szokatlanul őszinte cikkben Bill Gates a The Times of London című lapnak beszélt arról, hogyan viseli a szingliséget, hogyan változott meg az évek során, és milyen tanulságokat vont le a koronavírus-járványból.

Élet Melinda nélkül

Melinda French Gatest-t egy nemrégiben készült interjúban arról kérdezték, hogy egykori férjének volt-e egyéb viszonya is, de a hölgy kitérő választ adott mondván, erre nem neki kell válaszolnia. A Microsoft alapítója szintén megválaszolatlanul hagyta a témát, de a házasságát nagyszerűnek nevezte, és azt mondta, nem változtatna rajta. Arra a kérdésre, hogy újra megházasodna-e, azt mondta, hogy ajánlja a házasságot, de jelenleg nem tervezi, hogy újra megnősüljön. Míg a korábbi interjúban egykori felesége megfogalmazása szerint nem nevezné magukat barátoknak, Gates egy kicsit másként látja, kiemelve, hogy az alapítványukon keresztül még mindig együtt dolgoznak. Ugyanakkor a házasságuk felbomlásának fájdalmát ő is érzi, és saját megfogalmazása szerint ő is ugyanúgy gyászol, mint Melinda

Epstein, mint óriási hiba, és az üres kégli 

Gates azt mondta, rosszul tette, hogy valaha is találkozott a pénzemberrel és szexuális bűnözővel, Jeffrey Epsteinnel, ami Melinda French Gates-t különösen zavarta. Leginkább azért volt óriási hiba, mert így a külvilág azt gondolhatta a Gates család elfogadja a férfi viselkedését.

Ami pedig a közös otthont illeti, Melinda nem csak kiköltözött Gates-ék híres, Seattle közelében lévő, bő 6000 négyzetméteres vízparti kúriájukból, amelyben 18 fürdőszoba és egy Karib-tengeri homokkal teli strand található, de a legkisebb gyermekük is egyetemre ment, így a Xanadu 2.0-ként ismert otthon még üresebbnek tűnik.

“Van ez a szép házam, amely nagyszerű beszélgetésekre ad lehetőséget, De legtöbbször túl nagynak érzem. Én csak egy kis termetű ember vagyok.”

Gates azt mondja, hiányzik neki a gyerekek “rendetlensége és zaja”, és hogy a “normális napokon” ő mosogatott a gyerekek segítségével.

Élet a COVID-19 alatt

Gates új könyve, a How to Prevent the Next Pandemic (Hogyan előzzük meg a következő pandémiát) most jelenik meg. Elmondta, hogy nem lepődött meg, amikor egy Wuhanból kiinduló rejtélyes betegség miatt a világot le kellett zárni, mivel már egy ideje tartott egy ilyesfajta eseménytől. Kezdettől fogva úgy vélte, hogy a vakcina a legjobb megoldás, és a vakcinákat “a legnagyobb fegyverünknek” nevezi. Az viszont megdöbbentette, amikor az oltóanyaggal kapcsolatos összeesküvés-elméletek középpontjába került, beleértve azokat a bizarr állításokat, hogy valahogyan nyomkövető chipeket helyezett a koronavírus elleni vakcinába. “Igen, a vakcinák világában dolgozom, és rengeteg pénzem van” – mondta. “De azt állítani, hogy én irányítom az emberek testét, bizarr.” Gates, aki oltott, és természetesen a gazdagok kiváltságait élvezi, ami a tömegektől való távolmaradást illeti, azt állítja, hogy soha nem kapta meg a COVID-19-et. Sem a volt felesége, sem a három gyermeke, sem a két nővére, sem a férjeik. És ő tudja, hogy mennyivel “jobb” járványt kapott, mint a legtöbb ember. Megfogalmazása szerint “tökéletes internetem volt, nagy házam, magánrepülőgépem, nulla fertőzésveszély és láthattam a gyerekeimet.”

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!