Musk szokásához híven rövid, de velős üzenetet posztolt arról, miért lenne fontos a titkosított üzenetek bevezetése a Twitteren. 

Évek óta rendszeres téma a közösségi oldalaknál a végponttól végpontig szóló titkosítás bevezetése, ugyanis a rejtett csatornának köszönhetően az üzenetek, hang- és videóhívások titkosítottan tudnak mozogni, a fogadón kívül harmadik fél nem fér hozzájuk. Bár a közösségi platformok egy része kínál bizonyos titkosított csevegési funkciókat, a Twitteren továbbra sincs lehetőség arra, hogy a felhasználó végponttól végpontig terjedő titkosítással védje az üzeneteit. Elon Musk szerint itt az ideje ezen változtatni.

A világ leggazdagabb embere szerint a Twitternek a Signalhoz hasonlóan lehetővé kellene tennie a a végpontól végpontig tartó titkosítást a regisztált tagok számára, hogy senki se tudjon utánuk kémkedni, és meghackelni az üzeneteiket.

A titkosított üzenettel szembeni egyik legnagyobb kritika, hogy a rejtett csatornán még a szolgáltatást nyújtó cég sem tudja visszafejteni a tartalmakat, így például különféle illegális tevékenységek, köztük a pedofil bűncselekmények és a terrorista tevékenységek feltárására sincs lehetőségük a hatóságoknak.

A magát szólásszabadság-abszolutistának nevező milliárdos nem először mondja, hogy változtatna az oldalon, évek óta komolyan kritizálja a mikroblog működését. Erre most minden lehetősége adott, ugyanis a Twitter vezetősége kisebb huzavona után rábólintott az amerikai üzletember 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatára.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!