Leszakadt a Samsungtól és az Apple-től a Xiaomi

A Canalys szerint az idei első negyedévben a Samsung és az Apple uralták a mobilpiacot, a Xiaomi már távolabbi harmadik. 

A Canalys idei első negyedévre vonatkozó, globális mobilpiacot vizsgáló jelentése szerint ismét a Samsung áll a szektor élén, 73,7 millió leszállított okostelefonja a piac 24 százalékát teszi ki. A 311,2 milliós összdarabszám ugyanakkor éves szinten 11 százalékos piaczsugorodást jelentett.


Az Apple 56,5 millió iPhone-nal 18 százalékát uralja a piacnak, a Xiaomi, Oppo és Vivo következtek a top 5-ben, de az eddig oly trendi Xiaomi leszakadt a két piacvezetőtől. 20, 27 és 30 százalékos mínuszt produkált ez a három kínai gyártó, míg a Samsung 4 százalékos mínuszt, az Apple 8 százalékos pluszt mutatott fel.

Lezárások? Infláció? Gyenge kereslet? A kínai gyártók közül egyedül a Honor produkált látványos eredményt, több elemzőcég szerint Kínában már a legnépszerűbb gyártó lett. Vajon Európában is feltör?

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Android Authority, Canalys

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?