YouTube lajk
Fotó: BBC

A YouTube elkezdett tesztelni egy funkciót, amely leveszi a lájkok, vagyis a tetszést kifejező visszajelzések számát a videók alól. 

A YouTube tavaly év végén úgy döntött, eltünteti a dislike-ok számát a videók alól, arra hivatkozva, hogy szeretné jobb hellyé tenni a videómegosztót. Bár a dislike funkció továbbra is elérhető maradt, és a tartalomgyártók értelemszerűen továbbra is látják a pontos számokat, a publikum előtt már láthatatlan a nemtetszők száma.

A videómegosztó most a lájkok számával kezdett el kísérletezni, az Android Police ugyanis arról ír, hogy több felhasználónál is eltűnt a tetszést kifejező visszajelzések aránya a videók alól.

I can’t see the like count of any video after the last redesign, did they remove it too? It was visible just few hours ago. from youtube

Bár a YouTube a cikk írásának pillanatáig nem erősítette meg, hogy valóban számíthatunk-e ilyesféle változásra, nem kizárt, hogy pozitív visszajelzések esetén a dislike-ok után hamarosan a lájkok láthatóságának is búcsút inthetünk az oldalon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!