Tesztelik a Twitter egyik leghasznosabb funkcióját

A Twitter már elkezdte a Circle, azaz a Kör nevű funkció tesztelését, amellyel összeállíthatjuk azoknak a felhasználóknak listáját, akik előtt nincs rejtegetnivalónk. 

Bár a Twitterről most leginkább a felvásárlással kapcsolatban hallani, a közösségi mikroblognál tovább folynak a fejlesztési munkálatok, érkezik például a régóta várt Szerkesztés gomb, amellyel utólag is módosíthatóvá válnak a posztok. Továbbá egy Kör fantázianevű, rendkívül hasznosnak ígérkező funkcióval is kísérletezik a vállalat, amellyel korlátozhatjuk, hogy kik ne láthassák a közzétett tartalmainkat.


A Twitter fejlesztése sok hasonlóságot mutat az Instagram Közeli barátok nevű funkciójával, amellyel lehetőségünk van arra, hogy csak a közeli ismerőseink számára tegyünk közzé bizonyos pillanatokat. A Twitter Kör funkciója 150 ember kiválasztását teszi lehetővé, függetlenül attól, hogy követőkről van-e szó vagy sem. A Kör tagjai nem oszthatják újra a látott tweeteket, bár értelemszerűen azt nem lehet megakadályozni, hogy adott esetben képernyőmentés készüljön róla.

A cég hozzáteszi: a szabályok alól senki sem mentesül, a Kör tagjai által megosztott tartalmaknak ugyanúgy meg kell felelnie az oldal irányelveinek, ahogy a hagyományos tweeteknek.

A leendő új tulajdonos, Elon Musk a titkosított csatornák fontosságáról posztolt a Twitteren, így az sem kizárt, hogy a közeljövőben a végponttól végpontig terjedő titkosítás lehetősége is megjelenik a mikroblogon.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?