Kép: TechRadar

Teljes nevén Avatar: The Way of Water a második rész címe, ami rögtön le is lövi a poént, hogy milyen környezet adja majd az események többségének helyszínét. 

A 2009-ben mozikba került film egy varázslatos világba kalauzolta a nézőket, akik cserébe 2,85 milliárd dollárt hagytak a filmszínházak pénztárainál. Ilyen körülmények között nem volt kétséges, hogy érkezhet majd egy folytatás, aminek idén jön el az ideje. A 2022. december 16-án mozikba kerülő Avatar: A víz útja végre megkapta az első előzetest, amiből túl sok dolog nem derül ki, de azért tudni lehet, hogy mi a cselekmény. A folytatás több mint egy évtizeddel az első film eseményei után játszódik, és a Sully család történetét, valamint az őket övező problémás életet meséli el. Azt, hogy miként kell folyamatosan harcolniuk egymás biztonságáért, és tulajdonképpen az életükért.

Az eredeti szereplőgárda tagjai, akik az első filmből visszatérnek szerepükbe: Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao, CCH Pounder és Matt Gerald. Úgy tudni, nem marad ennyiben a dolog, hiszen a mostani rész után még három folytatás érkezik. Ezek megjelenési dátuma az előzetes tervek szerint 2024. december 20, 2026. december 18, valamint 2028. december 22. lesz. Gyakorlatilag tehát arról van szó, hogy kétévente jönne egy-egy újabb rész, ami felveti azt a kérdést, hogy nem lesz-e ez így egy kicsit sok. Reméljük, nem.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!