Elon Musk visszaengedi Donald Trumpot a Twitterre

A Twitter leendő tulajdonosa, Elon Musk ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy visszavonja Donald Trump letiltását a közösségi oldalról. 

A The Wall Street Journal áprilisban belső forrásokra hivatkozva írta meg, hogy Elon Muskot nagyon meglepte, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke még mindig ki van tiltva a platformról. Musk most egy konferencián arról beszélt, hogy amint lezárulnak a felvásárlás körüli procedúrák, újra aktiválja Trump zárolt fiókját, ugyanis „morálisan helytelennek” és egyenesen „hülyeségnek” tartja a volt elnök kitiltását.


Trumpot azután tiltotta le több közösségi oldal is, hogy az exelnök gyújtó hangú beszéde és a közösségi felületen megjelenő posztjai tavaly januárban súlyos zavargáshoz vezettek a Capitoliumnál. A volt amerikai elnök idén Truth Social néven indított saját felületet, arra hivatkozva, hogy szembeszáll a közösségi médiavállalatok zsarnokságával, és a szólásszabadságot támogatva kikerüli az oldalak cenzúráját.

A volt elnök a Fox News-nak elmondta, akkor sem térne vissza a Twitterre, ha erre lehetősége nyílna. „Remélem Elon megveszi a Twittert, mert javítani fog rajta, és jó ember, de én a Truth mellett fogok maradni” – nyilatkozta.

Elon Musk április közepén tett felvásárlási ajánlatot a Twitterre, állítása szerint ugyanis ő a „megfelelő ember arra, hogy felszabadítsa a cégben rejlő rendkívüli potenciált”. A Twitter igazgatótanácsa eleinte ódzkodott, hogy elfogadja a milliárdos ajánlatát, ám végül rábólintottak az üzletre, így Musk hamarosan kezébe kerül a világ egyik legtöbbet látogatott közösségi oldala.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?