Mégsem egy alagút bejáratát fotózta le a marsjáró?

Bár bizonyára nagyszerű dolog lenne, ha a Curiosity tényleg egy alagút bejáratát kapta volna lencsevégre, de sajnos nem így történt. 

A Curiosity nevű marsjáró május 7-én rögzített egy érdekes dolgot, ami leginkább úgy nézett ki, mint egy ajtó, ami valamiféle alagút bejárataként funkcionál. Az Ufo of Interest nevű Twitter-csatorna egy félperces videóban mutatta meg a fura jelenséget, konkrétan titkos földalatti járatnak nevezve.


És valóban, ha rátekintünk a geológiai jelentőségre, tényleg úgy érezhetjük, itt bizony be lehet menni valahová, ami a Mars felszíne alá visz. De ha figyelembe vesszük, hogy a vörös bolygó felszínén már eddig is mennyi érdekes alakzatot lehetett találni, ami olyan volt, mintha mesterségesen keletkezett volna, nem is olyan nagy csoda. Sőt, olyasmiket is talált már a Curiosity, amik akár élet jelenlétére utalhattak, mint amilyen ez a korall-alakú képződmény. Csakhogy érdemes azt is megvizsgálni, hogy ezeket a dolgokat csupán 2D-ben, és egy perspektívából látjuk. Miközben simán előfordulhat, hogy csupán a fényviszonyok, és a nézőpont okozza azt, hogy valamit felismerni vélünk. Pedig lehet, hogy egy más szögből, vagy más megvilágítás mentén egyáltalán nem tűnne ki az adott felület a környezetéből. Ettől függetlenül már az önmagában csoda, hogy egy ember alkotta szerkezet messze a Földtől egy másik világban téblábol, és szorgalmasan küldözgeti ide a képeit.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?