Meglepő fordulat: Elon Musk felfüggeszti a Twitter megvásárlását hetekkel azután, hogy beleegyezett, egy 44 milliárd dolláros ügylet keretében felvásárolja a közösségi oldalt. 

A felfüggesztés háttérben a Twitter legutóbbi negyedéves jelentése áll, amely szerint a közösségi oldalon a napi aktív felhasználói bázis kevesebb mint 5 százalékát a spam vagy kamu profilok teszik ki. A Tesla és a SpaceX vezére erről szeretne bizonyosságot kapni, mielőtt kifizeti a beígért vételárat, annak ellenére, hogy egyik tweetjében arról írt, továbbra is elkötelezett a vásárlás mellett.

A Twitter árfolyama 20 százalékot zuhant, a Tesla 6 százalékot erősödött a felfüggesztés hírére – írja a The Verge.

Musk korábban többször is szóba hozta a problémás fiókokat azzal kapcsolatban, hogy a platform indokolatlanul hamar eltávolítja azokat a profilokat, amelyek nem felelnek meg a közösségi szabályoknak. Bár Musk konkrét terveiről viszonylag keveset tudni, a milliárdos többször is kritizálta a Twittert, mivel szerinte komoly bajok vannak a szólásszabadsággal.

A Szilícium-völgyi üzletember április közepén tett felvásárlási ajánlatot a Twitterre, állítása szerint ugyanis ő a „megfelelő ember arra, hogy felszabadítsa a cégben rejlő rendkívüli potenciált”. A Twitter igazgatótanácsa eleinte ódzkodott, hogy elfogadja az ajánlatot, ám végül rábólintottak az üzletre, így hamarosan Musk kezébe kerülhet a világ egyik legtöbbet látogatott közösségi oldala.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!