„Lebilincselő” nézet érkezik a Google Térképbe

A Google Térkép új, immersive view névre keresztelt nézete lehetővé teszi, hogy egy gyors kereséssel keresztülrepüljünk a városok felett. 

Bár a Google Pixel Watch okosórát nem sikerült bemutatni a Google éves, I/O fejlesztői konferenciáján, azért jópár izgalmas bejelentést megejtett a vállalat, például kiderült, hogy érkezik egy új nézet a Google Térképbe, amellyel teljesen új megvilágításban utazhatjuk körbe a városokat. Az immersive view-ként, azaz lebilincselő nézetként emlegetett funkció segítségével a felhasználók felülről is megnézhetnek egy-egy várost, áttekinthetik azokat a helyeket, ahova érdemes ellátogatniuk, mindezt ráadásul úgy, hogy megcsodálhatják a területet különböző napszakokban és különböző időjárási körülmények között, sőt még a legforgalmasabb helyekről is informálódhatnak.


Az immersive view nézetben látott felvételek az utcaképes fotók és a légifelvételek kombinációja, amelyeken több évet dolgozott a vállalat. A The Verge cikke szerint az új mód egyelőre csak néhány nagyváros népszerű részein lesz elérhető (San Franciscóban, New Yorkban, Los Angelesben, Londonban és Tokióban), de a közeljövőben több várost is „körberepülhetünk” majd a segítségével.

További újdonság, hogy hamarosan Európába is elhozza a környezetbarát útvonalakat a vállalat, amely lehetővé teszi, hogy egy úti cél felkeresése esetén az az útvonal jelenjen meg, amely a legkevésbé szennyezi a környezetet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?