Bill Gates tragikusnak nevezte, hogy az összeesküvés-elméletek megakadályozzák az embereket abban, hogy felvegyék a COVID-oltást. 

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban rengeteg a dezinformáció, a tévhit és az összeesküvés-elmélet, az elmúlt években pedig lényegében fotótűzként terjedtek a különféle konteók a közösségi médiában. Bill Gates, a Microsoft társalapítója és egykori főnöke kiapadhatatlan témája a konteó-hívőknek, létezik például egy elmélet, amely azzal vádolja az informatikai gurut, hogy ő áll a járvány mögött, vagyis ő fejlesztette ki a vírust és terjesztette el a világban. Ám akadnak akik ennél is tovább mennek: szerintük Gates a koronavírus elleni vakcinákkal mikrochipet fecskendez az emberek bőre alá, hogy nyomon követhesse őket, és ezzel lényegében uralma alá vonja a Földet.

Az üzletember már többször is megszólalt a témával kapcsolatban. „Az emberek tényleg elhiszik ezeket a dolgokat?” –kérdezte egy alkalommal Gates, hozzátéve, hogy nagyon meglepi, hogy ilyen szerepet tölthet be ilyen gonosz elméletekben.

A Microsoft társalapító milliárdosa most a CNN műsorvezetőjének, Anderson Coopernek adott interjújában beszélt arról, hogy könnyebb bűnbakot keresni, mint elfogadni a biológia bonyolultságát. „Nem tudom, miért gondolják azt, hogy érdekel az emberek tartózkodási helye” – mondta. „Ezen még mindig nevetnem kell. Viszont ha ez az, ami visszatartja az embereket az oltástól, akkor az tragikus.”

Mellesleg Gates épp a napokban lett koronavírusos, ám saját bevallása szerint beoltatta magát, és csak enyhe tünetei vannak. Az Our World in Data szerint az Egyesült Államok lakosságának csaknem 70%-a, vagyis 221 millió ember kapott már teljes körű védőoltást.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!