Halláskárosodást okozott egy Apple AirPods Pro

Átszakította egy fiú dobhártyáját egy Apple AirPods Pro, amikor egy jelzést maximum hangerőn játszott le. 

Manapság elég sok emberhez nőtt már hozzá a vezeték nélküli fülhallgatója, így a fiatalabb korosztályhoz is. Egy 12 éves amerikai fiú azonban szörnyű dolgon ment keresztül, amikor az Apple AirPods Pro fülhallgatóját viselte.


Történt ugyanis, hogy amikor a fiú kisebb hangerő mellett Netflixen nézett filmet, akkor az AirPods Pro egy extrém hangos figyelmeztetést játszott le. Ez az úgynevezett AMBER Alert-rendszer jelzése volt, amely az USA-ban az elrabolt gyerekek felkutatását segíti. A gond csak az, hogy az automatikusan kiküldött jelzést olyan hangosan játszotta le az AirPods Pro, hogy átszakította a fiú dobhártyáját.

A szülők beperelték az Apple-t, ugyanis a fiú végleges halláskárosodást szenvedett, és hallókészüléket hord azóta. Az Apple-t azzal vádolják, hogy hibás terméket értékesít, amely nem csökkenti az ilyen figyelmeztetések hangerejét automatikusan. A vád szerint az Apple ráadásul tud erről a hiányosságról, mégsem tett semmit, és még csak nem is figyelmezteti a felhasználókat. A Redditen többen megerősítették, hogy az effajta jelzést valóban kibírhatatlan hangerőn játssza le az AirPods Pro.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Mashable, The Sweet Setup

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?