Átszakította egy fiú dobhártyáját egy Apple AirPods Pro, amikor egy jelzést maximum hangerőn játszott le. 

Manapság elég sok emberhez nőtt már hozzá a vezeték nélküli fülhallgatója, így a fiatalabb korosztályhoz is. Egy 12 éves amerikai fiú azonban szörnyű dolgon ment keresztül, amikor az Apple AirPods Pro fülhallgatóját viselte.

Történt ugyanis, hogy amikor a fiú kisebb hangerő mellett Netflixen nézett filmet, akkor az AirPods Pro egy extrém hangos figyelmeztetést játszott le. Ez az úgynevezett AMBER Alert-rendszer jelzése volt, amely az USA-ban az elrabolt gyerekek felkutatását segíti. A gond csak az, hogy az automatikusan kiküldött jelzést olyan hangosan játszotta le az AirPods Pro, hogy átszakította a fiú dobhártyáját.

A szülők beperelték az Apple-t, ugyanis a fiú végleges halláskárosodást szenvedett, és hallókészüléket hord azóta. Az Apple-t azzal vádolják, hogy hibás terméket értékesít, amely nem csökkenti az ilyen figyelmeztetések hangerejét automatikusan. A vád szerint az Apple ráadásul tud erről a hiányosságról, mégsem tett semmit, és még csak nem is figyelmezteti a felhasználókat. A Redditen többen megerősítették, hogy az effajta jelzést valóban kibírhatatlan hangerőn játssza le az AirPods Pro.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Mashable, The Sweet Setup