A Huawei Watch GT széria legújabb verziója, a Watch GT 3 Pro a haza piacon is elérhető lesz, amely az EKG-adatok mérését is lehetővé teheti a jövőben.

A Huawei Watch GT 3 Pro titánium (férfi) és kerámia (női) változatokban egyaránt elérhető lesz, és elődjeihez képest még több egészségügyi érték monitorozására nyújt lehetőséget. Mind közül a legérdekesebb az óra elektrokardiogram (EKG) funkciója lesz, amely az európai egészségügyi hatóságok engedélye után, legkorábban az év második felében, egy frissítést követően lesz elérhető a magyar felhasználók számára.

A szoftver EKG-mérést és az adatok valós idejű elemzését biztosítja majd, továbbá szinuszritmust és pitvarfibrillációt mérhet, valamint képes lest pitvari és kamrai korai szívverés-emlékeztetésre, így figyelve a szívműködést. A PPG- és EKG-érzékelőknek köszönhetően az óra képes lesz észlelni az artériás érfali merevséget, ami hozzájárulhat több szív- és érrendszeri betegség kockázatának esetleges felismeréséhez.

Az óra egy másik, szintén izgalmas tulajdonsága a megnövelt vízellenálló-képesség: az órával akár a 30 méteres szabadmerülés is lehetséges.

A férfiaknak készített titánium modell bőrszíjas változatának ajánlott fogyasztói ára 139.990 forint, fémszíjas változatának pedig 179.990 forint. A Watch GT 3 Pro női kerámia változata bőrszíjas és kerámia változatban lesz kapható, előbbi 159.990 forint, utóbbi 199.990 forint ajánlott fogyasztói áron.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!