Júliusban jön a Xiaomi következő csúcsmobilja, és bejelentették, hogy a Leica innentől kezdve a partnerük a mobilfotózásban. 

Várható volt, hogy a Leica idővel szakít a Huawei-jel, hiszen a kínai gyártó már a hazai piacán is lassan eltűnik a statisztikákról. Eddig tagadták, hogy a Xiaomi az új partner, pedig többször kiszivárgott. Végül most hivatalosan is bejelentették a Xiaomi és a Leica együttműködését a mobilfotózásban.

Ennek első gyümölcse júliusban jelenik meg egy csúcsmobil képében, és nem is kell találgatni. Név szerint ugyan nem említik a Xiaomi 12 Ultrát, de hónapok óta napi szintűek a szivárgások, és a Leica neve is rendre előkerül.

Az együttműködés keretében közös kutatás-fejlesztések lesznek, továbbá három Leica mérnök is a Xiaomi főhadiszállására költözik. Új kameraszenzort, csúcsfelbontást és hatalmas dinamikatartományt is ígérnek a következő csúcsmobilhoz. Hardverben azonban nem valószínű, hogy a Leica besegít – ennek ellenére nagyon érdekes együttműködés lehet ez, bár a Hasselblad sem tett igazából csodát az Oppóval és a OnePlusszal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: T3