A NASA további információkat közölt a Marson talált alakzatról, amely úgy nézett ki, mint egy mesterségesen kialakított kapu.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a NASA Curiosity Mars-járója május 7-én, marsi missziójának 3466. napján egy meglehetősen furcsa alakzatot fényképezett a vörös bolygó felszínén, a felvételen ugyanis egy olyan képződmény látható, amely nagyon hasonlít egy mesterségesen kialakított kapura. Talán mondanunk sem kell, hogy a furcsa részlet mennyire megmozgatta az internet népének fantáziáját, többen úgy vélték ugyanis, hogy a „bejárat” egy intelligens entitás műve, sőt olyan is volt, aki egy alak árnyékát vélte felfedezni a kapuban.

Később persze magyarázattal szolgáltak a kutatók a szokatlan alakzatra, kifejtve, hogy jó eséllyel olyan eróziós folyamatok okozhatták a mesterségesnek ható formát, amelyek a Földön is megtalálhatóak. A NASA egy blogbejegyzésben arról is beszámolt, hogy a „kapu” nem túl nagy, alig egy méteres, így már csak ezért sem valószínű, hogy bejáratként funkcionálna. (Kivéve persze, ha a marslakók apró termetűek.)

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy mesterséges objektumnak tűnő dolgot találnak egy idegen égitesten. Tavaly decemberben elkezdett cirkulálni a közösségi médiában egy felvétel, amelyet a kínai Jütu-2 robot készített, és amelyen egy titokzatos, kunyhóra emlékeztető objektum látható a Holdon. Mint utólag kiderült, csupán egy egyszerű holdszikláról volt szó, amely közelebbről nézve már nem is egy kunyhóra, hanem egy összekuporodott nyúlra emlékeztet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!