Hamarosan piacra kerülhet az első okoslencse

A Mojo nevű fejlesztőcég hamarosan megkezdi az embereken való tesztelést, így nincs már messze, hogy piacra kerüljön az első sci-fibe illő okoslencse. 

Mojo Vision okoskontaktlencséről a 2020-as CES-en lehetetett először komolyabban hallani, és úgy tűnik jól haladnak a munkálatok, ugyanis hamarosan az embereken is megkezdik a termék tesztelését – írja a BBC. A startup még januárban számolt be arról, hogy több megállapodást is kötött, többek között az Adidas sportszergyártóval, de a partnerek között van több más fittneszcég is, úgy mint a Trailforks, a Wearable X, a Slopes és a 18Birdies.


A kontaktlencsébe egy microLED-kijelzőt építenek, amelynek képét egy szintén beépített miniprojektor vetítené a felhasználó szeme elé. A gyártó közlése szerint mindezt egy kevesebb mint 0,5 milliméteres átmérőjű microLED kijelzővel fogják megvalósítani, amely 14 000 pixel/hüvelyk (ppi) felbontással rendelkezik, és amely kültérben és beltérben egyaránt használható lesz.

A fejlesztők tervei szerint a Mojo Vision számos hétköznapi tevékenység, például zenehallgatás, nyilvános előadás során is hasznos lehet, de a sportolókat is segítené az edzés során, mivel az eszköz anélkül vetít adatokat a felhasználó látóterébe, hogy annak el kellene fordítania a fejét a kijelző irányába.

A cég közlése szerint a Mojo Vision okoslencse rugalmas és vékony kialakításának köszönhetően egész nap kényelmes viseletet biztosít majd a felhasználójának.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?