Kép:Techeblog

Miközben kicsiny hazánkban tegnap berobbant a Top Gun őrület, a fotelpilótáknak a Flight Simulator hozza el az élvezetek, amihez egy ütős videó is jár. 

Bő 3,5 évtizedet kellett arra várni, hogy a nyolcvanas évek egyik leginkább ikonikus alkotásának iterációja a mozikba kerüljön. Habár az eredeti alkotás valójában rendkívül felszínes és meglehetősen propagandaszagú, azt nem lehet tőle elvitatni, hogy mégis zseniális film. Most pedig itt a Top Gun: Maverick, ami modern köntösbe helyezi az USA légierejének mindenhatóságát. De kit érdekel, hiszen akciófilmként kezelve bőven hozza a kötelezőt, és annál is többet. A jeles alkalomra a Microsoft Flight Simulator is készült, és bedobta a “Top Gun: Maverick” kiegészítőt.

A különlegessége nem csupán annyiban merül ki, hogy a fotelpilóták virtuálisan beülhetnek egy F/A-18E Super Hornetbe, hanem autentikus helyszíneken tehetik próbára tudásukat. Ennek talán a csúcsa lehet az, hogy egy anyahajóra kell leszállni, ami igen jól kicentizett megérkezést kell, hogy jelentsen. A kiegészítő öt különböző repülési feladat elé állít, amelyek egyaránt tartalmaznak alacsony és nagy magasságú kihívásokat. A kellő ráhangolódást segíti a fenti videó, ami a maga 1,5 percével és a filmből ismert zenével kimondottan libabőrösre sikerült. Legalábbis azok számára mindenképpen, akik megszállottjai a repülésnek, és nagyon várták már a filmet. Ja! Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kiegészítő segítségével a sztratoszférába is eljuthatunk, méghozzá a hangsebesség tízszeresével.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!