Gravity R&D
Fotó: Thrillist

Amerikai nagyvállalat csapott le a Netflix streamingszolgáltató díját elnyerő, online ajánlórendszerek fejlesztésére szakosodott Gravity R&D informatikai cégre. 

A perszonalizációval foglalkozó informatikai gyártó cég saját fejlesztésű szolgáltatásával az e-kereskedelem és a digitális média szereplőit segíti, hogy testreszabott ajánlatokat adhassanak a vásárlóiknak és ezzel növeljék forgalmukat. Az adattudomány és a gépi tanulás szakértői által 2007-ben alapított Gravity R&D-t most felvásárolja az amerikai Nasdaq tőzsdén jegyzett Taboola – írja a Gravity R&D közleményében. A Taboola az egész nyílt weben (open web) nyújt személyre szabott ajánlásokat, és segíti a felhasználókat a számukra érdekes dolgok felfedezésében.

netflix

A cég a kezdeti ismertségét azzal szerezte, hogy alapítói holtversenyben az első helyen végeztek a Netflix streamingszolgáltató által kiírt “Netflix Prize” nemzetközi gépi tanulási versenyén, amelynek célja a Netflix ajánlási technológiájának javítása volt, vagyis olyan tartalmak ajánlása, hogy a Netflix felhasználói minél tovább maradjanak előfizetők. A Tikk Domonkos, Takács Gábor, Pilászy István és Németh Bottyán által alapított Gravity R&D-nek mára több mint 20 országban vannak ügyfelei.

A Taboola ugyanakkor nem áll meg a magyar cég felvásárlásánál: a folyamatban lévő akvizíció keretében magas hozzáadott-értékű fejlesztői központot hoz létre Magyarországon. Az akvizíció része az amerikai cég céljának, hogy évente 100 millió dollárt – 36 milliárd forintot – fektessen be a kutatás-fejlesztésbe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!