Bedugná a játékosokat a felhőbe a Microsoft

A Project Keystone a Microsoft fejlesztés alatt álló, gamereknek szánt, felhős dongle-szerű eszköze. 

Már 2020-ban elkezdtek emlegetni egy Xbox márkájú, felhős gamersticket, abból azonban a mai napig nem lett semmi. A Windows Central azonban iparági forrásoktól úgy tudja, egy dongle fejlesztésébe kezdett a Microsoft. Egy Chromecast-szerű eszközről van szó, amelyet kifejezetten felhős játékokhoz építenek.


Jelenleg Project Keystone alatt fut a fejlesztés, egy ideje már készül a termék. Egy szóvivő annyit árult el, hogy a tömegek számára szeretnék hozzáférhetőbbé tenni a játékokat.

A stick jellegből adódóan feltehetően gyengébb ARM chipet és egyedi rendszert használnak majd, és az Xbox Cloud Gaming végzi majd a tényleges munkát. Megfelelő appokkal a Chromecast és a Stadia riválisa is lehet a kütyü, feltéve, hogy a Microsoft tényleg kiadja – hiszen egyelőre az Xbox Cloud Gaming sem elérhető mindenhol. A felhős játék hátránya pedig a magas válaszidő, a komoly sávszélesség-igény, ami ahhoz vezethet, hogy a gamerek végül inkább konzolra szavaznak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Techy Insight, Microsoft

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?