A te hangod is eltárolhatja a Google

Kódrészletek alapján a Google Asszisztens hamarosan képes lesz megismerni, eltárolni és elemezni bárki hangját. 

Szokás szerint megint darabokra szedték az új, androidos Google app kódját. Bár az APK-k elemzése nem jelent garanciát egy-egy újításra, azért mutatja, hogy mire számíthatunk a jövőben. A kód alapján pedig a Google tovább fokozná a hangasszisztense nyújtotta élményt.


Úgy tűnik, hogy a jövőben lehetőség lesz egy javított Google Asszisztens-élményt kérni. Ilyenkor a rendszer eltárolni és elemzi a hangunkat, hogy még személyre szabottabb legyen a hangfelismerés.

Ennek nyomán a válaszidő és a pontosság is javul, hiszen a rendszer ismeri majd a gyakori szavakat és a felhasználó hangját. A Google szerverein tárolják majd a többi felhasználó nyelvi modelljét, összesítve és elemezve. Feltehetően a parancsokat is könnyebben felismeri majd ennek révén a rendszer.

Persze aki a magánszféra miatt aggódik, az valószínűleg ki tudja majd kapcsolni ezt a személyre szabott beszédfelismerési funkciót, ilyenkor pedig nem tárolják el a hangját sehol.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Phandroid

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?