Jack Sweeney először azzal került be a hírekbe, hogy Elon Musk magánrepüléseit követi, most pedig saját állítása szerint a Meta-főnök Mark Zuckerberg utazását sikerült elcsípnie. 

Jack Sweeney egy 19 éves főiskolai hallgató, aki kifejlesztett egy Twitter-botot, amelynek segítségével nyomon tudja követni a világ leggazdagabb embereinek magánrepüléseit, köztük Elon Musk és Jeff Bezos utazásait is. Sweeney-t még tavaly ősszel kereste meg a Tesla-vezér, hogy rábeszélje, 5000 dollár fejében fejezze be az utazások nyomon követését, ugyanis ez ránézve komoly biztonsági kockázatot jelent, ám a fiú nem volt szívbajos, az összeg tízszeresét kérte a Twitter-oldal leállításáért cserébe.

A fiatal programozó egyik kiszemeltje Mark Zuckerberg, akinek magánrepülős utazásairól a ZuccJet nevű Twitter-oldalon tesz közzé információkat. Ugyan a profil nem új, áprilisban Sweeney rájött, hogy a követett repülőgépet már nem Zuckerberg használja, ezért újból munkához látott, és saját bevallása szerint sikerült is megtalálnia azt a magángépet, amely valóban a Meta-vezért szállítja. Az amerikai milliárdosok mellett a fiú az ukrajnai inváziót követően az orosz oligarchákra is kivetette hálóját.

A Bloomberg a Meta által benyújtott hivatalos dokumentumok alapján áprilisban arról írt, hogy a vállalat személyi biztossággal kapcsolatos költése sokszorosa más technológiai cégek kiadásainak, tavaly a vállalat több mint 26,8 millió dollárt fizetett ki a vezérigazgató Mark Zuckerberg és családja védelmére.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!