Ilyen lenne egy Tesla Model 3 és egy tank szerelemgyereke

Ha egy  Model 3 és egy begerjedt tank egy részeg éjszaka néhány palack bor után elvonulnának a hálóba, annak valami hasonló eredménye születhetne. 

Az sem túl gyakori mifelénk, hogy az ember egy Model 3 mellett sétáljon el az utcán, tankot pedig remélhetőleg sosem fogunk látni az utcaképen. Az pedig teljességgel elképzelhetetlen, hogy ezt a két járművet egyazon testben pillantsuk meg. Akad azonban valaki, aki azt gondolta, van értelme a járművét lánctalpakkal felszerelni. Az ötlet egy német tuningműhelyben született meg, de nem volt egyszerű dolguk, mert először egy olyan alvázat kellett készíteni, ami megbirkózik a lánctalpak problémájával.


Értelemszerűen a hajtást is meg kellett oldani, de ez sem okozott problémát a szakembereknek. A lánctalpakat egy nagy teherbírású csapágyakra szerelt hajtólánckerekek mozgatják. Ezek pedig a Model 3 hajtásláncából táplálkoznak, de nem szabad arról sem elfelejtkezni, hogy mindez egy igen egyedi felfüggesztést kínál. Összességében elmondható, hogy túl sok értelme nincs egy ilyen átalakításnak, ugyanakkor a mérnöki része előtt le a kalappal. És az is igaz, hogy így némiképp komolyabb tereppel is elboldogul az öszvér jármű, mint amit egy alapmodell meg tud ugrani. A gyakorlati haszna pedig nagyjából annyi, hogy kiválóan bemutatja, mire is képes a német tuningműhely, ezzel pedig megnövelheti ügyfelei számát. Plusz egy esetleges zombitámadás esetén nagyobb eséllyel tud menekülni a nehéz terepen.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?