A Canalys elemzőcég szerint az idei első negyedévben a padló felé indultak meg az okoskarkötők eladásai. 

A Canalys elemzőcég szerint az idei első negyedévben 41,7 millió okosórát és okoskarkötőt szállítottak le a gyártók. Ebből 32 millió volt okosóra, ami éves szinten 15 százalékos növekedést jelent. Az érem másik oldalán az okoskarkötők állnak, amelyek kereslete egy év alatt 37 százalékot zuhant. Ez a kategória hatodik visszaesése zsinórban.

Ez annyit jelent, hogy egyre több az elérhetőbb okosóra, de eleve inkább ilyesmire vágynak a fogyasztók. A legtöbb okosórát megint az Apple szállította, 9,2 milliót az első negyedévben. Ez a piac 22,1 százalékára volt elég. 11 százalékon áll 4,6 millióval a Huawei, 10,1 százalékon 4,2 millióval a Xiaomi, majd negyedik 8,1 százalékon, 3,4 millióval a Samsung. A Fitbit a piac 7 százalékát adja, 2,9 milliós darabszámmal.

Az elemzők szerint az infláció miatt még tovább csökken majd a vásárlási kedv, de az okosórák piaca tovább pöröghet, sokan aktivitáskövetésre és egészségügyi adatok rögzítésére veszik ugyanis ezeket. Az okoskarkötők piacán azonban nagy visszaesésekre számítanak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Canalys, monederosmart