Már vártuk, hogy mikor kavarja össze megint a kommunikációs szolgáltatásait a Google. Most: egyesül a Meet és a Duo. 

A Google az elmúlt években állandóan azt játszotta, hogy felépített egy üzenetküldőt / kommunikációs appot, majd miután nem lett elsöprő siker, átnevezte, átszervezte vagy a kukába dobta azt. Azt hihettük volna, hogy ennek az időnek már vége, de a jelek szerint megint ugyanaz történik.

A Google úgy döntött, hogy egyesíti a Meet és a Duo szolgáltatásokat. Előbbi alapvetően üzleti felhasználókat célzott, utóbbi az Apple FaceTime ellenfele volt. A következő hetekben a Meet összes funkciója átköltözik a Duo appba. Aztán idén valamikor a Duót átnevezik Meetre, aztán pedig a Meet lesz az egyetlen kommunikációs szolgáltatása a Google-nek.

Feltéve, hogy addig nem gondolja meg magát a Google ismét. Aki egyébként Duo-felhasználó, annál nem várható semmilyen fennakadás, sőt, új appot sem kell majd letölteni, elvileg minden zavartalanul történik majd, egyszerűen csak megváltozik a név és megjelenik egy rakás új funkció: egyedi virtuális hátterek, ütemezett meetingek, chat, élő tartalommegosztás, valós idejű feliratozás, 100 fős videohívások, javított video- és audioélmény, zajszűréssel, Google-eszközök integrációjával.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Google