A mesterséges intelligencia beszélt Val Kilmer helyett az új Top Gunban

Val Kilmer a mesterséges intelligencia segítségével szólalt meg a Top Gun második részében, mivel a színésznek a torokrák következményei miatt teljesen elment a hangja. 

Májusban mutatták be a Top Gun: Maverick című alkotást, amelyben Tom Cruise mellett olyan színészek szerepeltek, mint Jennifer Connelly, Miles Teller vagy John Hamm, de az első, 1986-os filmben az Iceman hívójelű pilótát alakító Val Kilmer is felbukkant a folytatásban. A produkciónak egyértelműen extra érzelmi töltetet adott az immár admirálist alakító színész szereplése, ami sajnos egyáltalán nem volt könnyű vállalás, ugyanis 2015-ben diagnosztizált gégerákja miatt Kilmer már nem tud beszélni.


A színész a tavaly debütált Val című dokumentumfilmjében beszélt először őszintén a betegségéről, amelynek következményeképpen elvesztette a hangját. Bár sikerült legyőznie a rákot, csak egy elektromos készülékkel képes kommunikálni, amely jelentősen eltorzítja a hangját.

A filmben a Sonantic nevű cég fejlett mesterséges intelligenciájával kreálták újra a színész hangját, tökéletesen leutánozva eredeti orgánumát. Kilmer elárulta, hogy a szoftverfejlesztő céggel már korábban is dolgozott együtt, azzal a céllal, hogy létrehozzák eredeti hangja tökéletes digitális változatát. „A körülöttem lévő emberek nehezen értik meg, amikor beszélek. De mindezek ellenére továbbra is úgy érzem, hogy ugyanaz a személy vagyok. Még mindig ugyanaz a kreatív lélek” – nyilatkozta egy korábbi alaklommal a színész.

Kilmer betegsége ellenére sem hagyott fel teljesen a színészkedéssel, a Willow mozifilm Disney+-ra készülő új sorozatának is része lesz, igaz még nem tudni, hogy pontosan milyen formában. A színész a szókimondó zsiványt, Madmartigant alakította az eredeti, 1988-as produkcióban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?