Transzfób könyvek értékesítésének leállítását követelik az Amazontól

Az Amazon alkalmazottai felszólítják a céget, hogy szüntessék be a transz-ellenesnek ítélt könyvek értékesítését. 

2021-ben több Amazon-alkalmazott is felmondott arra hivatkozva, hogy a cég olyan könyveket ad el, amelyek azt sugallják, hogy a transznemű gyerekek elmebetegek. Most ezen alkalmazottak egy csoportja igyekezett megzavarni az online kereskedőóriás június 1-jén tartott Pride rendezvényét, hogy felelősségre vonják a céget a gyűlölet és a diszkrimináció elleni fellépés hiányáért.


A The Washington Post szerint a No Hate at Amazon nevű szervezet mintegy 30 tagja transzzászlókba csomagolva feküdt le a földre, hogy megzavarják a cég éves Pride zászlófelvonási hagyományát. Az egyik szervező arról beszélt, hogy bár az óriáscég szigorú állaspontot képvisel a gyűlöletbeszéddel szemben, valójában ezek a transz-ellenes könyvek továbbra is elérhetőek a kínálatában.

A szervezet konkrétan két könyvet nevezett meg: Abigail Shrier Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters és a konzervatív podcast-műsorvezető, Matt Walsh Johnny, the Walrus című gyerekregényét. A tiltakozást követően további egy alkalmazott, Lina Jodoin vezető szoftvermérnök mondott fel az Amazonnál, miután a cég úgy döntött, továbbra is értékesíteni fogja a fent említett könyveket.

„Vállalatként szilárdan hiszünk a sokszínűségben, a méltányosságban és a befogadásban. Könyvkereskedőként azonban úgy döntöttünk, hogy a nézőpontok nagyon széles skáláját szeretnénk bemutatni, beleértve azokat a könyveket is, amelyek ellentétesek a mi személyes értékeinkkel” – mondta a The Postnak az Amazon szóvivője.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?