Szeptemberre bemutathatják a Tesla robot működő prototípusát

Az Optimus nevű humanoid robotot 2021 augusztusában mutatta be a Tesla, és ha minden a tervek szerint alakul még az idén szeptemberben a működő prototípust is elhozza a vállalat. 

A Tesla főnöke, Elon Musk egy Twitter-bejegyzéseben jelentette be, hogy augusztusról szeptemberre tolják AI day nevű rendezvényüket, mivel előzetesen azzal számolnak, hogy addigra képesek lesznek bemutatni egy működő prototípust az Optimus nevű humanoid robotból. Musk korábban úgy nyilatkozott Optimusról, mint egy háztartási robotról, amely képes lesz takarítani, főzni és füvet nyírni, és lényegében minden olyan tevékenységet rá lehet majd bízni, amely unalmas, és amelyet nem szívesen csinálunk mi magunk.


A bejelentés időpontja azért nem teljesen volt véletlen, Musk ugyanis jól tudja, hogyan kell elterelni a figyelmet a közelmúlt negatív eseményeiről. A napokban derült ki ugyanis, hogy a Tesla megválik azoktól a munkavállalóktól, akik nem térnek vissza az irodába dolgozni. Mint kiderült a Tesla főnöke nem híve a távmunkának, és megvan a véleménye azokról, akik szerint a „munkába járás egy elavult fogalom

A Tesla mellett több cég is próbálkozik a háztartásirobotok piacán, többek között a Jeff Bezos nevével fémjelzett Amazon is, amely tavaly szeptemberben egy több mindenre is használható, guruló otthoni robotot mutatott be. Nemrégiben pedig a Dyson jelentette be, hogy háztartási robotok fejlesztésébe kezd, és már a mérnökök toborzását is megkezdte a vállalat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?