Több mint másfél millió dollárért kelt el az a kísértetház, amely a nagysikerű Démonok között című filmet ihlette.

Jóval a kikiáltási ár felett talált új gazdára egy Rhode Island-i Harrisville-ben található parasztház, ahol a legenda szerint Bathsheba Sherman szelleme kísért. A 18. századi horrorházat egy ingatlanügynökségen keresztül hirdették meg, a kikiáltási ára 1.2 millió dollár, akkori árfolyamon körülbelül 365 millió forint volt.

Jacqueline Nuñez, az új tulajdonos azt mondta, hogy nem befektetési céllal vásárolta a házat, hanem meggyőződésből, mivel hisz a természetfeletti jelenségekben. Nuñezék az előző tulajdonoshoz hasonlóan engedélyezik a paranormális kutatások folytatását a helyszínen, és a kíváncsi látogatókat is tárt karokkal várják.

Az új tulajdonos egyébként nem fél a háztól, biztos benne, hogy olyan dolgok fognak ott történni, amelyek megriasztják, de nem fognak ártani neki.

A legenda szerint ebben a házban Bathsheba, a boszorkány lakott az 1800-as évek közepén, aki az örök szépségéért cserébe eladta a lelkét az ördögnek. Bár konkrét bizonyítékokat nem tudtak felmutatni, a nőt valóban megvádolták boszorkánysággal, miután egy csecsemő az ő felügyelete alatt halt meg, méghozzá úgy, hogy egy óriási tűt szúrtak a fejébe. A szellemvadász házaspárként elhíresült Ed és Lorraine Warren szerint Bathsheba és az áldozatok szellemei kísértenek a házban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!