Bezárja a Kindle boltokat az Amazon Kínában

Az Amazon előző héten jelentette be, hogy kivonul Kindle olvasóival a kínai piacról. Ezzel a lépéssel újabb jelentős nyugati szolgáltatás hagyja ott Kínát, ami a világ második legnagyobb gazdaságával rendelkezik. 

A döntés értelmében az óriáscég bezárja Kindle boltjait Kínában, valamint 2023-tól az új e-könyvek eladását is megszünteti az országban – írja a CNN. A meglévő ügyfeleknek 2024 júniusáig lesz lehetőségük letölteni a korábban megvásárolt címeket.


Az Amazon a döntését közleményében nem indokolta, annyit írt csupán, hogy a kínai ügyfelek iránti hosszú távú elköteleződésén a Kindle kivonása mit sem változtat.

A közelmúltban több nyugati nagyvállalat is bejelentette kivonulását Kínából. Május végén az Airbnb közölte, hogy július 30-tól felfüggeszti szolgáltatásait az ázsiai országban, hozzátéve, hogy a kínai felhasználóik továbbra is foglalhatnak szálláshelyeket külföldön. Tavaly októberben pedig a Microsoft állította le LinkedIn nevű szolgáltatását Kínában a szigorú internetes cenzúrára hivatkozva.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?