Elállással fenyegeti Elon Musk a Twittert

Elon Musk szerint a Twitter megsérti a felvásárlási megállapodást, ezért joga van elállnia az üzlettől.  

A Tesla és a SpaceX nagyfőnöke május közepén jelentette be, hogy felfüggeszti a Twitter megvásárlását, mivel egyelőre nem sikerült bizonyosságot kapni arról, hogy a cég mely számítások alapján jutott arra a megállapításra, hogy a napi aktív felhasználói bázis kevesebb mint 5 százalékát teszik ki a spam vagy kamu profilok. Elon Musk jogi csapata nemrégiben levélben kereste meg a Twitter vezetőségét, amelyben azt írták, hogy a cég továbbra sem adott tájékoztatást a spam profilokkal és kamu fiókokkal kapcsolatban, holott a szerződés értelmében Musknak joga van tudnia ezekről. A Twitter befejtetői nemrégiben be is perelték a milliárdost arra hivatkozva, hogy a Twitter-részesedések késleltetésével a piacot akarta manipulálni.


Musk korábban több alkalommal is panaszkodott a problémás fiókokkal kapcsolatban, mivel véleménye szerint a platform indokolatlanul hamar eltávolítja azokat a profilokat, amelyek nem felelnek meg a közösségi szabályoknak. Bár Musk konkrét terveiről viszonylag keveset tudni, a milliárdos többször is kritizálta a Twittert, mivel szerinte komoly bajok vannak a szólásszabadsággal.

A világ leggazdagabb embere áprilisban jelentette be, hogy egy 44 milliárd dolláros üzlet keretében felvásárolja a Twittert. Azért fektettem be a Twitterbe, mert hiszek abban, hogy világszerte a szólásszabadság platformja lehet, és úgy gondolom, hogy a szólásszabadság a működő demokrácia társadalmi szükségszerűsége” – írta a techmágnás a részvényvásárlással kapcsolatban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?