Szexuális zaklatás vádja miatt távozik a Microsoft vezetője

A Microsoft HoloLens projekt vezető fejlesztője, Alex Kipman távozik a cégtől, miután több dolgozó is szexuális zaklatással vádolta meg. 

A HoloLens kiterjesztett valóság headsetek nem a cég legsikeresebb termékei, az átlagos felhasználókig nem is igazán jutott el a technológia, ugyanakkor kétségkívül rengeteg pénzt ölt bele a redmondi óriás, így már csak ezért is érdekes lehet, hol tart éppen a projekt. Bár már eddig is nagy volt a káosz a HoloLens körül, most egy újabb botrány rázta meg az egyébként is bizonytalan projektet: Alex Kipman, a projekt vezető fejlesztője bejelentette távozását a cégtől, miután több munkatársa helytelen viselkedéssel vádolta meg.


Az Insider jelentése szerint mintegy 25 egykori és jelenlegi női alkalmazott járult hozzá ahhoz a jelentéshez, amelyben szóbeli visszaéléssel és szexuális zaklatással vádolják a vezető fejlesztőt. A Microsoft nem kommentálta a jelentést, de megerősítette, hogy Kipman távozik a cégtől.

A jelentés szerint az alkalmazottak figyelmeztették egymást, hogy a nők ne maradjanak egyedül Kipmannel, de olyan is volt, aki arról számolt be, hogy a vezető egy nem helyénvaló VR-videót nézett meg a jelenlétében. A Microsoft egyik korábbi vezetője pedig áldásnak érezte a koronavírus-járvánnyal együtt járó távmunkát, mert így nem kellett személyesen érintkeznie a fejlesztővel.

Kipman nem reagált az Insider megkeresésére, és május 23-a óta új bejegyzés sem jelent meg a Twitter oldalán.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?