A Google Térkép új funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és egyszerűen megtalálják azokat a helyeket, ahol friss levegőt szívhatnak. 

A Google térképszolgáltatásának legújabb funkciója az úgynevezett Levegőminőség Index (AQI) alapján képes megmutatni, melyek azok a helyek, ahol jó levegőn kerékpározhatunk vagy túrázhatunk egyet. A The Verge cikke szerint az Egyesült Államokban a Környezetvédelmi Hatóság (EPA) és a PurpleAir levegőminőség figyelő vállalat adatai alapján közli a Google a levegő minőségére vonatkozó információkat.

Az Androidon és iOS-en egyaránt elérhető újdonság most különösen aktuális, mivel megkezdődött az erődtüzek szokásos időszaka az USA-ban. A tűzvészek komoly problémát jelentenek napjainkban, ráadásul mind mennyiségben, mind kiterjedésben nőttek a tüzek az elmúlt években.

Bár egy frissítést követően a Levegőminőség fül nálunk is megjelenik, hiába kattintünk rá, adatokat egyelőre nem látunk. Bízunk benne, hogy a gondol majd ránk is a Google , és mihamarabb pótolni fogja ezt a hiányosságot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!