A NASA szeretné mélyebben megérteni az azonosítatlan légi jelenségek (UAP, köznyelven azonosítatlan repülő tárgy, azaz UFO) működését, ezért független kutatócsoportot hoz létre, melynek tagjai még idén szeptemberben megkezdik az előkészületeket.  

A földönkívüli élet lehetősége már hosszú évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget, ám soha olyan nyíltan nem folyt olyan nyílt tudományos diskurzus az idegenek létezéséről, mint az elmúlt években. A NASA most egy új kutatócsoporttal igyekszik fényt deríteni az azonosítatlan légi jelenségek hátterére, ám mielőtt túlságosan előre szaladnánk, az amerikai űrkutatási hivatal leszögezte: egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy az UAP-ok földönkívüli eredetűek lennének.

A NASA közlése szerint a küldetés középpontjában az adatok gyűjtése és az UAP-k tudományos megértésének előmozdítása áll, a kutatócsoport felállításának tehát teljes mértékben racionális oka van, az ismeretlen eredetű repülő tárgyak ugyanis komoly nemzetbiztonsági veszélyt hordozhatnak magukban. A David Spergel asztrofizikus által vezetett kutatócsoportot feladata az lesz, hogy kilenc hónap alatt kidolgozzanak tanulmányt, amely segíti az UAP-okkal kapcsolatos adatok mélyebb megértését. A NASA ígérete szerint, a tanulmány végeztével mind az eredményeket, mind az összegyűjtött adatot nyilvánosságra fogják hozni.

A Pentagon még tavaly áprilisban ismerte el, hogy valódiak azok a kiszivárgott felvételek, melyeket 2019-ben készítettek az amerikai haditengerészet tagjai azonosítatlan repülő objektumokról.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!