Bezárnak egy ketrecbe, aztán tombolhatsz a virtuális valóságban: mint a Ready Player One-ban

Esporthoz, játékhoz, munkához és oktatáshoz is bevethető lenne a többirányú futópaddal felszerelt STEPVR Gates01 VR-ketrec. 

A STEPVR bemutatta a Gates01-et, ami egy többirányú futópaddal felszerelt VR-ketrec. Konkrétan mozgási rendszernek nevezik, ami jó esporthoz, játékhoz, oktatáshoz vagy munkához is. 3 négyzetméternyi helyre zárják a használóját, aki szabadon mozoghat a virtuális térben anélkül, hogy falnak vagy bútornak menne.


Egy mellényszerű pórázzal és fém eszközzel egyébként középre rögzítik az illetőt, igazából csak a kezei és lábai mozognak odabent. A futópad állítólag minimális zajt generál, a helyzetet és mozgást pedig lézerrel követik, 2 ms válaszidővel.

Az eszközhöz 4K-s VR-headset is jár, és azt ígérik, ezzel kevésbé lesz hányingere a felhasználónak. A terméket ahhoz hasonlítják, mint ami a Ready Player One-ban is van. A személyes használatra szánt változat 2023 első felében lesz kapható.

Az egy másik dolog, hogy szüksége-e van-e erre az embereknek és a társadalomnak…

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: STEPVR

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?