A mai napon elindult a Netflix és az HBO Max új magyarországi kihívója, a Disney+. 

A szolgáltató januárban jelentette be, hogy idén nyáron újabb 42 országban, köztük Magyarországon válik elérhetővé. Bár a hivatalos indulás reggel 9 órakor élesedett volna, a szemfülesek már éjfélkor be tudtak lépni a Disney+ felületére, ahol mintegy 900 film, 800 sorozat és 150 eredeti tartalom várja az előfizetőket.

A Disney+ tartalmai hazánkban havi 2490 forintért elérhetőek, az éves előfizetés pedig 24900 forint. Ez összességében jó hír a magyar nézőknek, a nyugati európai előfizetők ugyanis átlagosan 9 euróért, azaz kb. 3500-3800 forintos havi díjért élvezhetik a szolgáltatást.

A Disney+ a The Walt Disney Company legfontosabb streaming  szolgáltatása, mely a Disney Media & Entertainment Distribution üzleti szegmenshez tartozik. A szolgáltató 2019 novemberében indult el Amerikában és pár másik piacon, és azóta a világ egyik legnépszerűbb műsorszolgáltatásává nőtte ki magát.

A streamingszolgáltató számtalan exkluzív tartalomnak, köztük Marvel és Star Wars témájú filmeknek és sorozatoknak ad otthont, olyan címekkel, mint a The Mandalorian, a Loki vagy a The Falcon and The Winter Soldier. A Marvel és Star Wars tartalomkínálata mellett Disney, Pixar és National Geographic alkotások is megtalálhatóak a kínálatban, úgy mint a Mulan, a Luca vagy az Állati gyerekmesék.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!