Kép: ABC News

A Fehér Ház egy munkacsoportot hoz létre, ami igyekszik kezelni a nőket, lányokat, színesbőrűeket, és az LMBTQ+ közösség tagjait ért online zaklatásokat. 

Joe Biden egy olyan elnöki memorandumot ír alá, amely új munkacsoportot hoz létre az online zaklatás és visszaélések kezelésére. A Fehér Ház szerint az online zaklatás aránytalanul nagy mértékben érinti a nőket, a lányokat, a színesbőrűeket és az LMBTQ+ személyeket. A munkacsoport ajánlásokat fogalmaz meg a kormányzati szervek, technológiai platformok, iskolák és más csoportok és szervezetek számára arról, hogy miként küzdhetnek az online visszaélések és zaklatás ellen.

Forrás: Milwakuee Journal Sentinel

Ezek az ajánlások olyan dolgokra fognak összpontosítani, mint például az online visszaélések célpontjainak támogatása, a kutatási erőfeszítések kiterjesztése annak jobb megértése érdekében, hogy hogyan érinti az embereket az online visszaélés, és hogyan lehet az embereket és az egyes platformokat felelősségre vonni. A munkacsoport tagjai között lesz Antony Blinken külügyminiszter és Merrick Garlands főállamügyész is. Létrehozására mindössze néhány héttel a New York-i Buffalóban és a texasi Uvalde-ban történt tömeges lövöldözések után került sor. Úgy tudni, hogy korábban mindkét eset elkövetője az online térben is olyan megnyilvánulásokat tett, amelyek másokat bánthattak. A Fehér Ház közleménye szerint a lövöldözések megerősítették az online zaklatás, a gyűlölet, a nőgyűlölet és a szélsőséges cselekmények közötti összefüggéseket, és egyértelműen megfelelő lépéseket igényelnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!