Philips 48OLED806: Ambilight + OLED, ez csak jó lehet!

Kipróbáltuk a Philips pici, 48 inches OLED tévéjét. Megnéztük, hogy milyen a kép- és hangminőség, jó-e az Ambilight, és megéri-e megvenni. a Philips 48OLED806 televíziót.

A Philips továbbra is egyike a leginnovatívabb televízió gyártóknak, hiszen a cég kínálatában továbbra is megtalálhatóak az előremutató, felső kategóriás OLED tévék is. Amint a panel gyártó LG Display bejelentette, hogy nyit a kisebb képátló irányába, és színre lépett a 48 inches kijelzőkkel, akkor a Philips hamar lecsapott a lehetőségre, és beemelte portfóliójába e modelleket.


Philips 48oled608

Nem titkolt szándékkal azért, hogy többek között a játékosok figyelmét is felkeltsék, hiszen a gamerek közül sokan az íróasztalra teszik a megjelenítőt, és ők értékelik a kisebb modelleket. Így született meg a Philips 48OLED806 nevű termék, amely Android TV smart rendszerre épül, mi pedig megnéztük, hogy mit tud.

Dizájn

A termék a vállalat korábbi modelljeihez hasonlóan kifejezetten letisztult, egyszerű külsővel bír. A megjelenésén is látszik, hogy egy modern, felső kategóriás modell.
Kialakítás: Sík, nem ívelt, hagyományos tv.

Philips 48oled608

Képméret: 48 hüvelyk. A mai OLED mezőnyben ezzel picinek számít.
Beépített WiFi: Van. Remek!
Bluetooth: Támogatott, vezeték nélküli úton rádughatóak a külső hangeszközök, például egy füles. A párosítás pofonegyszerű, a kapcsolat végig stabil maradt, a hatótávolság pedig a tapasztalataink szerint durván húsz méter.
Falra akasztható: Igen, egy szabványos VESA konzol révén egyszerűen fel lehet tenni függőleges felületre.

Philips 48oled608
Csatlakozók: A hátlapon 2-2 HDMI 2.1 és HDMI 2.0 mellett van optikai digitális audió, fejhallgató, és LAN port is. Tehát a csatlakozókínálat terén nem lehet okunk a panaszra, van minden, ami kellhet manapság.

Ambilight

A termék megkapta a Philips exkluzív csodafegyverét, az Ambilight technológiát, amely semmilyen más gyártó készülékében nem található meg. Korábban egy külön cikkben már hosszabban írtunk erről az eljárásról, ami fényglóriát varázsol a képernyő köré, és aminek nagy rajongói vagyunk. Ide ráadásul egy négy oldalas változat került, amely igen-igen látványossá, erőteljessé teszi ez a fénygömböt.

Philips 48oled608

Természetesen bekapcsolható, hogy a glória színe dinamikusan változzon az épp futó tartalom függvényében. Az Ambilight egy fantasztikus szolgáltatás, abszolút hozzáadott értéket jelent, ami jelentősen megdobja a készülék megjelenését. Aki látja, az biztos, hogy felkapja rá a fejét!

Képminőség

A tv képminősége abszolút elsőrangú. A termék filmezésre, videózásra, képnézegetésre és játékra is kiválóan alkalmas.

Paneltechnológia: 10 bites OLED, a legjobb ami lehet. És ezt egészíti ki a saját P5 AI Perfect Picture Engine képfeldolgozó chip, ami tartalmazza a különféle képjavító, képmódosító eljárásokat, és a nagy színpontosságért, valamint színgazdagságért felel.
Felbontás: 4K, 3840 x 2160 képpont. Kiemelkedő részletességet produkál.
Kontrasztarány: Végtelen. Ennél jobb nincs.

Philips 48oled608
Színgazdagság: A megjeleníthető árnyalatok száma 1,07 milliárd. A méréseink szerint a termék ~152 százalékban fedi az sRGB színteret, ami extrémen kiemelkedőnek számít.
Színpontosság: Megfelelő beállítások mellett a tónusok pontosak, megközelítik az iparági szabványként meghatározott értékeket. Ennek köszönhetően a Philips 48OLED806 a hagyományos használat mellett akár grafikai munkára is alkalmas lehet.
HDR: Támogatott (Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG szabványok, azaz van minden).
Fényerő: A 960 nites maximális fényerőnek köszönhetően a HDR effekt kellően látványos.
Képfrissítési ráta: Maximum 120 Hz, jelenleg ennél jobb nincs.

PHILIPS OLED TV
Mozgásmegjelenítés: Néha bele lehet futni enyhe akadozásba, illetve hullámzásba. De ezen viszonylag hatékonyan lehetett segíteni a Perfect Natural Motion nevű funkció bekapcsolásával, amely virtuális képkockákat illeszt be a valódiak közé.
Dinamikusan változó képfrissítési frekvencia: Támogatja az AMD FreeSync Pro dinamikusan változó képfrissítési technológia használatát. A képfrissítési ráta 40 – 120 Hz közé eshet.
Input lag: A bemeneti késleltetés 9,8 millisecundum.
Játékra: Mindent összevetve a termék játékra kiválóan alkalmas. Jelenleg ez a készülék az egyik legjobb választás erre a célra.
Betekintési szög: Hibátlan.
Felhősödés: Nem jelentkezett.

Hang

Az átlagosnál erőteljesebb, fejlettebb integrált audio rendszerrel látták el, aminek köszönhetően a megszokottnál jobb a hangminőség.

Audio rendszer: 2.1 csatornás, 20 + 30 (mélysugárzó) wattos, az átlagosnál egy fokkal jobb integrált rendszer.
Hangerő: Kellően nagy, egy átlagosnál nagyobb méretű szobába, helyiségbe is bőven elég.
Hanghibák: Nincsenek.
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen. Egy jobb házimozi-, illetve sztereó szett, vagy soundbar azért jobb hangminőséget produkál.

Kezelés, okostévé

A kezelése alapvetően rendben van, hamar bele lehet jönni a vezérlésbe.

Okostévé rendszer: Android TV, tehát a Philips 48OLED806 tv a Google által fejlesztett smart platformot használja.
Magyarul tud: Igen.

PHILIPS OLED TV
Sebesség, stabilitás: Megfelelő, semmilyen problémát nem tapasztaltunk.
Alkalmazások száma: Kb. 6000 darab érhető el. A fontos alkalmazások (Netflix, YouTube, HBO Max, Amazon stb.) nem hiányoznak! Viszont a tévébe épített gyenge hardver (MediaTek MT5597processzor, 3 GB RAM, Mali-470 MP grafikus chip) miatt nem minden applikáció futtatható. Például a jobb játékokról emiatt le kell mondani. Szóval hiába érhetőek el szuper grafikájú cuccok az Android TV rendszeren keresztül, ez önmagában még nem csinál a tévénkből játékkonzolt, sajna.
Hangalapú vezérlés: Támogatott.
Médialejátszó szoftver: A televízió rendelkezik gyárilag előre telepített médialejátszó szoftverrel. Csak rá kell dugni az USB-n keresztül a pendrive-ot, merevlemezt, máris lehet nézni a filmeket, képeket, és hallgatni a zeneszámokat. A szolgáltatás elég alapszintű, de a saját kategóriájában jól is működik: A főbb formátumokat viszi, a felirattal nincs gond. Aki ennél többre vágyik, az pedig egy csomó kifinomultabb, ingyenes app közül válogathat a Google Play alkalmazásboltban.

PHILIPS OLED TV
Böngésző: Van. jól működik.
Távirányító: Jól néz ki, ergonomikus, nagyon elegáns, és ennél is lényegesebb talán, hogy a funkciógombok révén az összes fontos szolgáltatás elérhető róla közvetlenül.
USB-n keresztül csatlakoztatott vezérlőeszközök: A külső egér, billentyűzet és kontroller használata támogatott. Hasznos!
Távirányító helyett mobil: Támogatott, egy ingyenes alkalmazás segítségével. Ennek is van értelme!

Ár

Phiilips 48OLED806 – 320 000 forint. A tudásához képest ez nagyon-nagyon jó árnak számít.

Kinek ajánljuk – Phiilips 48OLED806

– Egy szuper tévét keres
– Fontos a tökéletes fekete és a végtelen kontraszt.
– OLED készülékben gondolkodik.
– Játékra is használná a terméket.
– Egy különleges televízióban gondolkodik.
– Szereti az Ambilightot.

Kinek nem ajánljuk – Phiilips 48OLED806

– Belépő szintű televízóban gondolkodik
– LCD tévét szeretne
– Nem bírja az Ambilightot

Még több információ a termékről a hivatalos weboldalon

 • Dizájn
  (4.5)
 • Képminőség
  (5)
 • Kezelés
  (3.5)
 • Hang
  (4)
 • Ár/érték arány
  (4.5)
4.3

Összegzés

A Philips 48OLED806 egy remek dizájnnal bíró, pazar képminőséget produkáló készülék, ami bőven megéri az árát.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?