Philips 48OLED806: Ambilight + OLED, ez csak jó lehet!

Kipróbáltuk a Philips pici, 48 inches OLED tévéjét. Megnéztük, hogy milyen a kép- és hangminőség, jó-e az Ambilight, és megéri-e megvenni. a Philips 48OLED806 televíziót.

A Philips továbbra is egyike a leginnovatívabb televízió gyártóknak, hiszen a cég kínálatában továbbra is megtalálhatóak az előremutató, felső kategóriás OLED tévék is. Amint a panel gyártó LG Display bejelentette, hogy nyit a kisebb képátló irányába, és színre lépett a 48 inches kijelzőkkel, akkor a Philips hamar lecsapott a lehetőségre, és beemelte portfóliójába e modelleket.


Philips 48oled608

Nem titkolt szándékkal azért, hogy többek között a játékosok figyelmét is felkeltsék, hiszen a gamerek közül sokan az íróasztalra teszik a megjelenítőt, és ők értékelik a kisebb modelleket. Így született meg a Philips 48OLED806 nevű termék, amely Android TV smart rendszerre épül, mi pedig megnéztük, hogy mit tud.

Dizájn

A termék a vállalat korábbi modelljeihez hasonlóan kifejezetten letisztult, egyszerű külsővel bír. A megjelenésén is látszik, hogy egy modern, felső kategóriás modell.
Kialakítás: Sík, nem ívelt, hagyományos tv.

Philips 48oled608

Képméret: 48 hüvelyk. A mai OLED mezőnyben ezzel picinek számít.
Beépített WiFi: Van. Remek!
Bluetooth: Támogatott, vezeték nélküli úton rádughatóak a külső hangeszközök, például egy füles. A párosítás pofonegyszerű, a kapcsolat végig stabil maradt, a hatótávolság pedig a tapasztalataink szerint durván húsz méter.
Falra akasztható: Igen, egy szabványos VESA konzol révén egyszerűen fel lehet tenni függőleges felületre.

Philips 48oled608
Csatlakozók: A hátlapon 2-2 HDMI 2.1 és HDMI 2.0 mellett van optikai digitális audió, fejhallgató, és LAN port is. Tehát a csatlakozókínálat terén nem lehet okunk a panaszra, van minden, ami kellhet manapság.

Ambilight

A termék megkapta a Philips exkluzív csodafegyverét, az Ambilight technológiát, amely semmilyen más gyártó készülékében nem található meg. Korábban egy külön cikkben már hosszabban írtunk erről az eljárásról, ami fényglóriát varázsol a képernyő köré, és aminek nagy rajongói vagyunk. Ide ráadásul egy négy oldalas változat került, amely igen-igen látványossá, erőteljessé teszi ez a fénygömböt.

Philips 48oled608

Természetesen bekapcsolható, hogy a glória színe dinamikusan változzon az épp futó tartalom függvényében. Az Ambilight egy fantasztikus szolgáltatás, abszolút hozzáadott értéket jelent, ami jelentősen megdobja a készülék megjelenését. Aki látja, az biztos, hogy felkapja rá a fejét!

Képminőség

A tv képminősége abszolút elsőrangú. A termék filmezésre, videózásra, képnézegetésre és játékra is kiválóan alkalmas.

Paneltechnológia: 10 bites OLED, a legjobb ami lehet. És ezt egészíti ki a saját P5 AI Perfect Picture Engine képfeldolgozó chip, ami tartalmazza a különféle képjavító, képmódosító eljárásokat, és a nagy színpontosságért, valamint színgazdagságért felel.
Felbontás: 4K, 3840 x 2160 képpont. Kiemelkedő részletességet produkál.
Kontrasztarány: Végtelen. Ennél jobb nincs.

Philips 48oled608
Színgazdagság: A megjeleníthető árnyalatok száma 1,07 milliárd. A méréseink szerint a termék ~152 százalékban fedi az sRGB színteret, ami extrémen kiemelkedőnek számít.
Színpontosság: Megfelelő beállítások mellett a tónusok pontosak, megközelítik az iparági szabványként meghatározott értékeket. Ennek köszönhetően a Philips 48OLED806 a hagyományos használat mellett akár grafikai munkára is alkalmas lehet.
HDR: Támogatott (Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG szabványok, azaz van minden).
Fényerő: A 960 nites maximális fényerőnek köszönhetően a HDR effekt kellően látványos.
Képfrissítési ráta: Maximum 120 Hz, jelenleg ennél jobb nincs.

PHILIPS OLED TV
Mozgásmegjelenítés: Néha bele lehet futni enyhe akadozásba, illetve hullámzásba. De ezen viszonylag hatékonyan lehetett segíteni a Perfect Natural Motion nevű funkció bekapcsolásával, amely virtuális képkockákat illeszt be a valódiak közé.
Dinamikusan változó képfrissítési frekvencia: Támogatja az AMD FreeSync Pro dinamikusan változó képfrissítési technológia használatát. A képfrissítési ráta 40 – 120 Hz közé eshet.
Input lag: A bemeneti késleltetés 9,8 millisecundum.
Játékra: Mindent összevetve a termék játékra kiválóan alkalmas. Jelenleg ez a készülék az egyik legjobb választás erre a célra.
Betekintési szög: Hibátlan.
Felhősödés: Nem jelentkezett.

Hang

Az átlagosnál erőteljesebb, fejlettebb integrált audio rendszerrel látták el, aminek köszönhetően a megszokottnál jobb a hangminőség.

Audio rendszer: 2.1 csatornás, 20 + 30 (mélysugárzó) wattos, az átlagosnál egy fokkal jobb integrált rendszer.
Hangerő: Kellően nagy, egy átlagosnál nagyobb méretű szobába, helyiségbe is bőven elég.
Hanghibák: Nincsenek.
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen. Egy jobb házimozi-, illetve sztereó szett, vagy soundbar azért jobb hangminőséget produkál.

Kezelés, okostévé

A kezelése alapvetően rendben van, hamar bele lehet jönni a vezérlésbe.

Okostévé rendszer: Android TV, tehát a Philips 48OLED806 tv a Google által fejlesztett smart platformot használja.
Magyarul tud: Igen.

PHILIPS OLED TV
Sebesség, stabilitás: Megfelelő, semmilyen problémát nem tapasztaltunk.
Alkalmazások száma: Kb. 6000 darab érhető el. A fontos alkalmazások (Netflix, YouTube, HBO Max, Amazon stb.) nem hiányoznak! Viszont a tévébe épített gyenge hardver (MediaTek MT5597processzor, 3 GB RAM, Mali-470 MP grafikus chip) miatt nem minden applikáció futtatható. Például a jobb játékokról emiatt le kell mondani. Szóval hiába érhetőek el szuper grafikájú cuccok az Android TV rendszeren keresztül, ez önmagában még nem csinál a tévénkből játékkonzolt, sajna.
Hangalapú vezérlés: Támogatott.
Médialejátszó szoftver: A televízió rendelkezik gyárilag előre telepített médialejátszó szoftverrel. Csak rá kell dugni az USB-n keresztül a pendrive-ot, merevlemezt, máris lehet nézni a filmeket, képeket, és hallgatni a zeneszámokat. A szolgáltatás elég alapszintű, de a saját kategóriájában jól is működik: A főbb formátumokat viszi, a felirattal nincs gond. Aki ennél többre vágyik, az pedig egy csomó kifinomultabb, ingyenes app közül válogathat a Google Play alkalmazásboltban.

PHILIPS OLED TV
Böngésző: Van. jól működik.
Távirányító: Jól néz ki, ergonomikus, nagyon elegáns, és ennél is lényegesebb talán, hogy a funkciógombok révén az összes fontos szolgáltatás elérhető róla közvetlenül.
USB-n keresztül csatlakoztatott vezérlőeszközök: A külső egér, billentyűzet és kontroller használata támogatott. Hasznos!
Távirányító helyett mobil: Támogatott, egy ingyenes alkalmazás segítségével. Ennek is van értelme!

Ár

Phiilips 48OLED806 – 320 000 forint. A tudásához képest ez nagyon-nagyon jó árnak számít.

Kinek ajánljuk – Phiilips 48OLED806

– Egy szuper tévét keres
– Fontos a tökéletes fekete és a végtelen kontraszt.
– OLED készülékben gondolkodik.
– Játékra is használná a terméket.
– Egy különleges televízióban gondolkodik.
– Szereti az Ambilightot.

Kinek nem ajánljuk – Phiilips 48OLED806

– Belépő szintű televízóban gondolkodik
– LCD tévét szeretne
– Nem bírja az Ambilightot

Még több információ a termékről a hivatalos weboldalon

 • Dizájn
  (4.5)
 • Képminőség
  (5)
 • Kezelés
  (3.5)
 • Hang
  (4)
 • Ár/érték arány
  (4.5)
4.3

Összegzés

A Philips 48OLED806 egy remek dizájnnal bíró, pazar képminőséget produkáló készülék, ami bőven megéri az árát.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?