Perseverance
Fotó: BBC

Miközben a Curiosity sorra küldi haza a képeket a vörös bolygóról, a másik rover, a Perseverance sem tétlenkedik. Talált is valamit, ami egy lebegő kőre és egy kígyó-szerű sziklára hasonlít. 

Nagyot robbant a médiában egy felvétel, amelyet még májusban küldött haza a NASA Curiosity nevű rovere. Az ominózus felvételen egy furcsa formáció látható, ami önmagában még nem lenne annyira érdekes, ám a képződmény első ránézésre nagyon úgy néz ki, mintha egy mesterségesen kialakított kapu lenne. Bár elsőre tényleg elgondolkodtató, mit is látunk a képen, a tudósok megerősítették, hogy nem egy földönkívüli társulat rejtekébe vezet az alakzat, csupán egy olyan képződményről van szó, amelyet az eróziós folyamatok alakítottak ilyenné.

Most egy újabb meglepő fotót küldött haza a NASA egyik járműve, ám ezúttal nem a Curiosity, hanem a Perseverance fotózott az űrügynökségnek. A most közzétett felvételen ráadásul nem csak egy, hanem egyenesen két furcsa dolog is látható.

Perseverance
Fotó: NASA/JPL-Caltech/ASU

A fotó bal oldalán egy lebegő kőnek tűnő formáció, egy úgynevezett ingókő, míg a jobb oldalon egy sziklaképződmény látható, amely elsőre egy tátott szájú óriási kígyóra emlékeztet.

A Perseverance 2020 júliusban indult útnak a Földről, és tavaly februárban landolt a Jezero-kráter fenekén, kis társával, az Ingenuity helikopterrel együtt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!