samsung the freestyle hordozható projektor
Ma viszont már ekkora készülék is képes szép képet vetíteni.

Egyre több cég jelentkezik kicsi, hordozható mobilprojektorokkal, amelyek számos olyan élethelyzetben nagyon jól funkcionálhatnak, amikor a hagyományos, nagy társaik nem jöhetnek számításba.

Hordozható projektor?

Azokat a vetítőket nevezzük így, amelyek kompakt kialakításuk és könnyű súlyuk révén sokkal-sokkal kényelmesebben hordozhatóak, mint nagyobb méretű, nehezebb, otthoni vagy irodai rokonaik. Az ilyen termékek már akár egy kisebb táskába is kényelmesen beférhetnek, azonban egészen a közelmúltig komoly kompromisszumok megkötésére késztették a felhasználókat a képminőség tekintetében. Azonban mostanában néhány modellnél e téren a gyártók már komoly előrelépést értek el. Ilyen például a Samsung The Freestyle, amely már a kategóriájában Full HD felbontást, meglepően nagy, 550 LED lumenes fényerőt és kiemelkedő kontrasztot produkál remek mozgásmegjelenítés mellett. Ez a termék ráadásul megkapta a cég saját smart platformját, amin keresztül elérhetőek például a felhőbe feltöltött dokumentumok, valamint rengeteg film, sorozat és videó. Emellett az okos rendszer módot ad a kompatibilis telefonok, tabletek képének tükrözésére vezeték nélküli úton.

Tehát egy abszolút életképes és sokoldalú modellről van szó, amely kifejezetten kicsi (102.4 x 172.8 x 95.2 mm), kevesebb, mint egy kilogramm (0,8 kg) a tömege, tehát akár egy tenyérben is hordozható. Egy pici reflektorra hasonlít, amely az állványán forgatható, és így szabadon lehet vele vetíteni különféle felületekre. Így tehát nem csak hagyományos vászonra, hanem akár a plafonra vagy egy sátor oldalára is. Egy ilyen berendezés pontosan a kialakításából, képességeiből fakadóan nagyon hasznos lehet bizonyos élethelyzetekben. Öt olyan példát gyűjtöttünk össze, amikor egy kompakt mobil projektor nagyon beválhat!

Filmezés, meccsnézés a kertben vagy a teraszon

A Samsung The Freestyle projektor segítségével hatalmas, akár 100 hüvelykes, azaz 2,5 méteres átlójú, borotvaéles kép, maximálisan fókuszált kép megteremtésére is mód nyílik. Egy ilyen eszköz lehetővé teszi, hogy langyos nyári estén kivigyük a kertbe vagy a teraszra, kifeszítsünk egy lepedőt, esetleg vásznat, és vidám társaságban ott nézzünk meg egy meccset vagy egy filmet. Egyedülálló élményt jelent ez, amelynek megteremtésére egy hagyományos projektor vagy pláne egy tv egyszerűen nem képes. Azokat a termékeket egyszerűen nem arra találták ki, hogy hurcolássza őket az ember.

Irodai, iskolai prezentáció

Egy olyan kicsi, sokoldalú, smart funkciókkal felvérezett, kellően nagy fényerejű projektor a munkavégzés során is hasznos lehet.

Be lehet vinni egy tárgyalóba, és a segítségével nagy, látványos előadások megtartására nyílik lehetőség.

A különféle tartalmak, ábrák, illusztrációk a Tizen platform szolgáltatásainak köszönhetően egyszerűen eljuttathatóak rá. Egy ilyen masina által olyan helyeken, termekben tartható meg egy prezentáció, ahol egyébként nincs nagy méretű kijelző. Ebből fakadóan akár oktatás során is nagyon hasznos lehet.

Kempingezés, nyaralás

Olyan helyre megyünk nyaralni, ahol nincs tv, de nem szeretnénk lemondani a meccsekről, az olimpiáról vagy a filmezésről? Nem gond! Egy mini okos projektorral ez a probléma ugyanis könnyen megoldható.

samsung the freestyle hordozható projektor
Kempingezés közben érdekes felhasználási területei is vannak…

Olyan pici, hogy egy hátizsákban is lehet neki helyet szorítani. Mivel működtethető egy kompatibilis akkumulátorról is egy ilyen berendezés, ezért bevihetjük a sátorba, és vetíthetünk vele annak belsejére is.

Értékesítés, ügynöki munka

Egy ilyen mobil eszköz kommunikációs csatornaként is szolgálhat, amely jelentősen megkönnyítheti az értékesítéssel foglalkozó emberek dolgát. A bevetésével ugyanis igen látványosan demonstrálhatóak egy-egy termék vagy szolgáltatás előnyei, tulajdonságai a potenciális vásárlók vagy ügyfelek számára.

Mozivászon a hálószoba plafonjából

A Samsung The Freestyle egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy viszonylag tág határok között szabadon mozgatható, forgatható. Gyakorlatilag egyetlen mozdulattal be lehet állítani úgy, hogy függőlegesen sugározza a képet magából. Ezzel adja magát a dolog, hogy a plafonra is vetítsünk vele.

 

Azaz befeküdhetünk az ágyba, és onnan bámulhatjuk a mennyezetre vetített csillagképeket, vagy akár természetesen valamilyen filmet is akár. Azt fontos megjegyezni, hogy a jobb modellek, így például a dél-koreai gyártó mini projektora is rendelkezik trapéztorzítás korrekcióval, azaz nem kell külön pozícionálni az eszközt ahhoz, hogy tökéletesen téglalap alakú legyen a vetített kép.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!