Futótűzként terjed a weben az Internet Explorer-sír

Egy dél-koreai szoftvermérnök igazi síremléket állított a sokak által utált, mégis gyászolt Internet Explorer böngészőnek. 

Jung Ki-Young dél-koreai szoftvermérnök számára nagy mérföldkő volt, hogy a Microsoft nyugdíjazta az Internet Explorer böngészőt – ezért 330 dollárt költött egy egyedi sírmelékre, amelyet az Internet Explorernek állított. Azt is ráíratta, hogy „Jó eszköz volt más böngészők letöltéséhez”.


A testvére kávézójában mutatták meg elsőként a síremléket, röviddel ezután pedig futótűzként kezdett el terjedni a weben és a médiában.

Az Internet Explorer 27 éves pályafutást élt meg, míg végül az Edge javára örökre nyugdíjazták. Bár már a 2000-es évek végén háttérbe szorult, sokan tovább használták. Jung azt mondja, a sírkővel meg akarta nevettetni az embereket. Az IE távozását bánja, de nem hiányzik majd neki a böngésző.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Jung Ki-Young

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?